A játékstúdió Unreal-projektekre szánt alapjától kaptak egy rakás pénzt – végre elhagyhatják a háborús övezetet.

Szívbemarkoló üzenetben jelentette be a többek között Sherlock Holmes játékairól ismert Frogwares, hogy besöpört egy nagyobb összeget az Epic MegaGrant program támogatásából, amit eredetileg az Unreal Engine-ben épülő innovatív projektekre, illetve a nyílt forráskódú 3D grafikai környezet fejlesztésére alapítottak.

De az ukrán fejlesztők nem erre fogják költeni. Hanem menekülésre.

Kép: Frogwares

A február óta tomboló háború tragédiáival tele van a világsajtó, de a mi hírünkben most nem is az a fontos, hogy a Frogwares – mint cég – megmenekül, hanem az, hogy a nehéz helyzetbe került csapatának biztonságára és a munkahelyek megőrzésre fordíthat egy olyan összeget, amit eredetileg nem is erre szántak. Az Epic Games tehát anélkül támogatja az iparban dolgozó ukrajnai szakemberek megmentését, hogy a háborús felek bármelyike mellett állás foglalt volna.

Elegáns, nagylelkű, életmentő gesztus a Fortnite fejlesztőjétől.

Az Epic MegaGrant-től elnyert forrást a Frogwares egyik munkatársa, Alex Striuk jelentette be, a cég blogján – vette észre a comicbook. Bár arról nem ír, hogy az 5-500 ezer dollár közötti támogatásból végül mennyit ítéltek meg számukra az Epic-nél, a pénz biztosan elég azoknak a dolgozóknak az elköltöztetésére, akik háborús övezetek közelében élnek.

Kép: Frogwares

„A harcok negatívan befolyásolták a munkafolyamatainkat és részleges szervezetlenséget okoztak, viszont az Epic MegaGrant kritikusan fontos pillanatban érkezett ahhoz, hogy biztonságosabb területekre költöztethessük a munkatársainkat” – árulta el Striuk. Hozzátette: a forrásból anyagilag támogatni fogják azokat a kollégákat is, akik már korábban elmenekültek, vagy Ukrajna biztonságosabb területeire, vagy az Európai Unióba.

„Röviden: arra fogjuk felhasználni az Epic MegaGrant-ot, hogy talpon maradjunk, és ezúton szeretnénk megköszönni az Epic Games-nek, hogy a segítségünkre volt ezekben a nehéz időkben”

– fogalmazott a Frogwares munkatársa.

#standwithukraine – a játékipar is összefog a bajba jutottakért:

A játékfejlesztést is elérte a háború – Segítséget kér a STALKER 2 ukrán stúdiója

 

https://leet.hu/major/

×