A Steam Deck nyers erejének kétszeresével kecsegtetnek a specifikációk.

Az AYANEO névre hallgató cég tavaly került be a köztudatba, amikor megjelentek az első hordozható számítógépükkel, jóval a Steam Deck kiadása előtt. A Valve azonban nem bízta a véletlenre, hiszen a megfelelő hardveres körítés mellett a szoftveres támogatásuk sem elhanyagolható, így nem sokan választották az „ismeretlen” gyártó termékeit, főleg, ha az gyengébb is volt, mint a Steam Deck.

Kezdhet félni a Valve, brutális teljesítménnyel érkezik az AYANEO 2!

A Ryzen 7 6800U a jelenleg elérhető egyik legerősebb AMD processzor, ha a hordozható gépekbe szánt egységek kategóriáját böngésszük. Az APU 8 fizikai maggal és 16 szállal rendelkezik, melyek akár 4.7 GHz-ig is boostolnak, ha a maximális teljesítmény a cél. Ami ennél is fontosabb, hogy az integrált grafikus gyorsító már RDNA2 architektúrájú, igy ilyen téren sincs lemaradás.

A fejlesztők és a specifikációk is azt sejtetik, hogy grafikus teljesítményben dupláját hozhatja a kis hordozható gép a Steam Deck erejének (3.38 TFLOPS vs 1.6 TFLOPS). Ezt a nyers erőt körülbelül a dedikált RTX 1050 Ti-hoz lehetne hasonlítani. A Ryzen 7 6800U 15W és 28W közötti fogyasztással rendelkezik, mely teret adhat a megfelelő hűtési és energiagazdálkodási profiloknak is. A Dockban pedig nem kell majd visszafognia magát a gépnek, hiszen nem kell aggódni az akkumulátor miatt.

A szoftveres támogatással sem lesz gond, a Steam Deckhez hasonló overlay-jel készül az AYANEO fejlesztői csapata, mellyel menedzselhetjük a fogyasztást vagy épp a felbontást pár másodperc alatt. Az 1280×800-as kijelzőt bőven kihatja majd a fenti hardvercsomag, így AAA címek esetén sem lesz már álom a 60 FPS. Az operációs rendszer Windows 11-re épül majd, így bármilyen PC-s címmel játszhatunk, nem kell extra támogatásra várni a külsős fejlesztőktől. A készülék 2022 végén jelenhet majd meg, egyelőre ismeretlen árakkal, ám a korábbi tapasztalatok alapján biztosan nem lesz olcsóbb, mint a Steam Deck.

Forrás: Videocardz

Te elfogadnál egy ilyen kütyüt?

Olcsó modell a láthatáron – Az alsó kategóriát célozná meg az Nvidia új videókártyája

https://leet.hu/major/

×