Az új funkciónak a nézők örülhetnek a leginkább, a hosszabb videókat készítő tartalomgyártók viszont már kevésbé.

A mai napon a Google egy teljesen új és sokak számára hasznos YouTube-funkció érkezését jelentette be, amellyel a videók legnépszerűbb, pontosabban legtöbbször megnézett részeit jelölik. A funkció eddig csak kísérleti jelleggel volt elérhető néhány Premium előfizető számára,

most azonban mindenki számára – PC-n és mobilon is – élesedett a „Most replayed” mutató. 

Ezt a videók előrehaladási (idősáv) csúszkája fölött láthatjuk, mint egy hullámzó grafikont. Minél magasabban van ez a hullám, annál többször tekertek oda vissza a nézők, így értelemszerűen a legmagasabbal a legtöbbször visszanézett részt jelölik. Ezzel a mutatóval pedig a sietős felhasználók azt is rögtön láthatják, hogy az adott tartalom mely részén vannak a lényegi pontok, melyek mindenkit érdekeltek.

Kép: Google

Ez persze a nézők számára egy remek újdonság lehet, a tartalomgyártóknak viszont egy átokká is válhat, hiszen sokan így hajlamosak lesznek egy csomó részt átugorni csak azért, hogy a legnépszerűbbeket nézzék meg. Ez nyilván a hosszabb formátumú tartalmakra nézve lehet egy potenciális veszély.

Ez pedig egy üzenet is lehet a platform részéről, hiszen ezzel tulajdonképpen csak arra ad egy újabb eszközt a nézőknek, hogy hamarabb átrágják magukat a velősebb tartalmakon. Sőt, a vállalat nemrég, a Google I/O 2022-es eseményén jelentette be azt is, hogy a brit fejlesztésű Deepmind AI segítségével automatikusan fejezeteket generálnak majd olyan videókhoz, ahol a készítők maguk nem éltek ezzel a lehetőséggel.

Mindezek mellett azonban egyfajta visszajelzés is lehet, hiszen az idősávban is jelölt, külön részekre tagolt videók esetében mindenki azonnal láthatja, hogy mely témák voltak azok, amik leginkább érdekelték az embereket, és mik azok, amelyek nem különösebben mozgatták meg a közösséget.

Így lehetsz TE az ura a töménytelen Google és YouTube hirdetésnek

https://leet.hu/major/

×