Ennél viccesebb parodisztikus feldolgozást valószínűleg nem fogunk látni Johnny Depp és Amber Heard egy hónapja tartó rágalmazási peréről.

Johnny Depp és Amber Heard a nyilvánosság előtt lejátszott rágalmazási pere már hetek óta tart, amit természetesen a média is fokozott figyelemmel kísér. A meghallgatások és a vallomástételek során egészen érdekes, sok esetben visszataszító és egyenesen komikus részletre derült fény, melyek teljesen új megvilágításba helyezhetik a két színész toxikus, érzelmi és fizikai bántalmazásokkal tarkított kapcsolatát.

Az elhúzódó tárgyalás pedig nagyon sok kreatívot megihletett, így készült például a fájdalmasan rossz Saturday Night Live-os paródia, de a legnagyobb Twitch streamerek is kapva kaptak az alkalmon, és több ízben sajátos módon élőben közvetítették a bírósági történéseket, a várható Johnny Deppes és Amber Heardös mémekről már nem is beszélve.

Ezúttal viszont a téma egy teljesen vállalható, sőt, kifejezetten vicces feldolgozásáról beszélhetünk, köszönhetően egy Marimomo Morimo YouTubernek, aki a perből egy anime stílusú videojátékot készített „Objection! Hearsay!” címen.

Pontosabban az Ace Attorney című játékot maszkírozta át, így került bele az idén 21 éves játéksorozatba a jelenleg is zajló tárgyalás, Johnny Deppestől, Amber Heardostól. Sajnos azonban nem egy ténylegesen is játszható alkotásról van szó, csupán egy animációs sorozatról, amit egy az egyben az Ace Attorney anime bíróság-szimulátor ihletett.

A játék eredetije során egy védőügyvéd bőrébe bújhatunk, a feladatunk pedig az ügyek felgöngyölítése mellett a védencünk bíróságon való képviselése. Vagyis teljesen adta magát a helyzet egy crossoverre, amit Marimomo Morimo sokkalta jobban használt ki, mint a korábbi próbálkozók összesen.

A valódi játék egyébként bizonyos körökben kifejezetten népszerű, és a több mint két évtizede alatt anime, élőszereplős film, több mangasorozat, színdarab, szabadulószoba és zenekari koncert is készült belőle/alapján. A sorozat legújabb etapja, a The Great Ace Attorney: Chronicles, 2021. július 26-án jelent meg Nintendo Switchre, PS4-re és Steamre.

Íme tehát az „Objection! Hearsay!” összes eddigi epizódja:

 

 

 

Na és erről hallottál már?

A Star Wars hiperűrsebessége alapján készült a Corvin-negyed metróállomása

 

https://leet.hu/major/

×