Egyre több azonosítatlan repülő tárgyról érkezik bejelentés, melyek egy részét egyelőre semmivel sem tudja magyarázni a Pentagon.

Május 17-én tartották meg 1966 óta az első nyilvános kongresszusi meghallgatást, amelyet kifejezetten az azonosítatlan repülő tárgyak, régi megnevezésükön az UFO-k észleléseknek szenteltek az Amerikai Védelmi Minisztérium szakemberei. A másfél órás kongresszusi meghallgatás nyilvános részében a katonai hírszerzés legmagasabb rangú tisztviselői beszéltek a megmagyarázhatatlan jelenségekről, ezt követően pedig zárt körű titkosított tájékoztatót tartottak.

A meghallgatás során kiderült például, hogy a Pentagon az utóbbi években legalább 400 UFO-esetet (hivatalosan már UAP) észleltek, illetve 11 alkalommal ütköztek is járművek ilyen eszközökkel. Scott Bray, az amerikai haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese azt is megjegyezte, hogy azért ugorhatott meg ennyire az észlelések száma, mert megnőtt a drónok népszerűsége, az érzékelő technológiák pedig egyre fejlettebbek, de az UFO rövidítés lecserélésével a bejelentésekkel korábban járt stigmatizáció is drasztikusan csökkent.

Scott Bray

„A pilóták elkerülték a jelentéstételt, vagy kinevetették őket, amikor megtették. A Védelmi Minisztérium tisztviselői háttérbe szorították a kérdést, vagy teljesen a szőnyeg alá söpörték, félve a szkeptikus nemzetbiztonsági közösségtől” – mondta nyitóbeszédében André Carson képviselő.

Bray a történelmi eseményen két felvételt is mutatott, amit eddig nyilvánosan soha senki sem látott. 

Az egyik videón, amelyet a haditengerészet egyik repülőgépének pilótafülkéjéből vettek fel, egy kis fényvisszaverő gömb alakú tárgy villan el hihetetlen gyorsasággal az ablak mellett. A mindössze néhány másodpercig tartó rövid videót arra használták fel, hogy rávilágítsanak arra, hogy az UAP-észlelésekhez gyakran nagyon rossz minőségű bizonyítékok társulnak, ezért sokkal nehezebb a kivizsgálásuk is. Ezért ezt az esetet sem tudják mivel magyarázni.

A másik videót egy egy éjjellátó kamerán keresztül rögzítettek, amin egy égen repülő háromszög alakú tárgyat láthatunk. A szakember ezután elmagyarázta, hogy a felvételt évekig semmivel sem tudták magyarázni, később azonban kiderült, hogy az ismeretlen objektum egy pilóta nélküli drón volt.

ufo congress hearing

Bray szerint a legtöbb UFO/UAP-eset magyarázható valamivel, de még így is rengeteg olyan észlelés akad, amit egyszerűen nem tudnak még hova tenni. A meghallgatás során is egyértelművé válhatott, hogy a törvényhozókat nem a Földet meglátogató idegen űrhajók aggasztják, hanem leginkább az, hogy egy idegen ország fejlett, újabb generációs katonai technológiákat használ az amerikai légtérben.

Ezen kívül azonban nem sok mindent mutattak be a meghallgatáson. Sok kérdés maradt megválaszolatlanul, és nagyon kevés igazán érdekes részletre derült fény. Emiatt pedig az igazi UFO-kérdések is megválaszolatlanok maradnak, ami sokakat hatalmas csalódásként érhet. Nem is meglepő, hogy Tim Burchett képviselő Twitteren hatalmas viccként értékelte az eseményt.

A teljes kongresszusi meghallgatást alább nézheted meg, ha érdekel:

 

via – IFLScience | A borítókép csak illusztráció

Ezzel a 3D-nyomtatott sugárhajtású ruhával 4 perc alatt érnél fel a Mátra tetejére

https://leet.hu/major/

×