Végéhez ért a csoportkör, a tegnap reggel még 6 csapat volt versenyben a Major győzelemre, de hármuktól búcsút vettünk.

Heroic vs. Vitality:

Keményen kezdte meg az első mérkőzést a Heroic. A Vitality választotta Mirage-t és az elmúlt napokban már volt, hogy jól szerepeltek rajta, de ez tagnap nem sikerült. A dánok óriási, 13-2-es félidőt csináltak az elején, ami összetörte a francia többségű csapatott. Mirage-on, ha előnyösebbnek is mondható a CT oldal, akkor is „kötelező” 5-6 kört valahogy támadó oldalról is elhoznod, különben ilyen helyzetbe kerülsz, mint a Vitality. Pár körben még próbáltak kapaszkodni, de a vég elkerülhetettlen volt ezen a pályán. 16-7-re nyert a Heroic.

1-0-át követően, magabiztosan érkezett meg a Heroic Overpass-ra. Az elmúlt 8 meccsből hetet megnyertek ezen a pályán, míg a Vitality még nem nyert rajta.

Az első pisztolykört és még utána 3-at megint a Heroic tudott megszerezni. A franciáknak itt is az eredmény után kellett futni, de 2-6-os állásnál magukra találtak, és beakadt nekik rögvest 5 kör is.
A félidőt nem tudták megnyerni, de sikerült 7-8-ra szépíteni a 2-6-ot.

A második félidőben Őket is magával rántotta a támadó oldal lendülete, és olyat csináltak, amire ezen a meccsen eddig nem volt példa, Ők diktáltak. Sorban jöttek a körök és a Heroic csak 1-1 körre tudta megakasztani a támadásokat, aminek az lett az eredménye, hogy a dánok megszerezték a 2. vereségüket ezen a pályán. 14-16-ra kaptak ki.

Jött az utolsó pálya, Inferno.

A Heroic tanult az előző pályán elszenvedett vereségből és nem akartak teret engedni ZywOo-nak.

A dánok 10-2-re tudtak meglépni az elején, ahol jött egy picit szépítés a Vitality részéről, de nagyon nehéz helyzetbe kerültek. 10-5-tel fordultak a csapatok.

A franciák abban bízhattak, hogy az utolsó pisztolykör hozzájuk fog kerülni, de ez is elmaradt. 14-5- kellett volna nekik fordítani és sokáig úgy is tűnt, hogy ez sikerülni fog nekik, mivel futottak egy 7-0-s védekezést, amivel 12-14-re vissza tudtak jönni, de a végére elfogyott a lendület és a Heroic lezárta a találkozót, 16-12-re, ezzel búcsúzott a Vitality.

 G2 vs FURIA:

A FURIA támadó oldalról kezdte meg a saját választását, vertigót, és látszódott rajtuk, hogy készültek a G2 ellen. A megnyert pisztolykör után, hozták a következő kötelező 2 kört, és utána sem remegtek meg. Az első 8 körből 6-ot sikerült győzelemre váltaniuk.

A G2 itt realizálta, hogy muszáj lesz felébredniük, mivel később nem tudják majd visszahozni ezt a pályát. NiKo és csapata, az utolsó pillanatban ugyan, de még pont időben tért magához, hogy megfordítsa a félidőt és 2-6-ról 8-7-re visszajöjjenek.

A második játékrészt ismét a brazilok kezdték jobban, megszerezték a 2 pisztolykört és vele együtt megint a 2 kötelezőt. A G2 támadó oldalról már nem tudott olyan domináns futásokat csinálni, mint a védő oldalon így nem tudták elkerülni, hogy a FURIA magához vegye a vezetést a szériában. 16-12-es FURIA győzelem.

Következett Infernó. A G2-nak nem maradt több esélyre a bukásra, ha ez a pálya nincs meg, akkor kiesnek a tornáról. NiKo magára vállalta a „carry” szerepet és rommá lőtte a FURIÁT.

Az első félidő a lehető legszorosabbra, 7-8-as eredménnyel ért véget, de utána védekező oldalról a G2 megtörte a brazilokat, és szoros hajrában ugyan, de nyerni tudtak. 1-1-re módosítva ezzel az eredményt.

Következhetett a decider pálya, Ancient.

A G2 került előkelő helyzetbe, mivel Ők kezdhettek védekező oldalon, és ezzel nem volt problémájuk a széria alatt máskor sem. 10-5-re meg tudták nyerni az első félidőt. Itt már nagyon sokan biztos kiesőnek gondolták a FURIA csapatát.

A brazilok a G2-hoz hasonlóan, eddig csak jó védekezést mutattak, de ekkora kör különbségről, művészet felállni egy csapatnak.

Visszatekintve elmondható, hogy ebben a brazil csapatban 5 művész is helyet kapott. 11-1-es védekezést mutattak, ezzel pedig 16-11-re fordították meg a találkozót 5-10-ről. Egyetlen egy kört tudott csak a G2 támadni az utolsó játékrészben, ezzel pedig a G2 csatlakozott a Vitality mellé a kiesők között.

Copenhagen Flames vs Imperial

Map 1 (Inferno)

A brazilok választották ezt a pályát, de a végeredményt tekintve, a dánoké is lehetett volna, nagyon nehéz bármit is mondani az Imperial teljesítményéről, mert olyan, mintha nem mentek volna fel a szerverre. Bombát többször is tudtak tenni támadó oldalról, de megvédeni azt csupán kétszer tudták, így nem véletlen ez a 2-16-os eredmény.

Map 2 (Vertigo)

A dánok ezt a pályát is egy óriási futással kezdték, és úgy tűnt, ezt lehet a tegnapi nap legsimább találkozója. Alig indult el ez a pálya, máris a hátrányosabbnak vélt oldalról hozott 9 kört a Flames, de szerencsére még időben ébredtek a brazilok, így 6-9-re tudták menteni a félidőt. Most jobb esélyeik voltak, mint az előző pályán, mikor 2-13-ról kellett volna felállniuk. Fer és csapata érezte, hogy most kell visszatérni a meccsbe és csináltak egy ugyan olyan szép támadó oldalt mint, amit ellenük mutatott a Flames. 15-14-re még vezetni is tudtak a hajrában, de lezárni nem sikerült a meccset. Jött az első hosszabbítás.

Itt a dánok kezdték, jobban és a braziloknak kellett futni, hogy legyen még egy hosszabbítás, ami össze is jött nekik. 18-18-nál, indult a 2. OT.

A játék ezen részére a brazilok elfáradtak és egy 4-0-s eredményt produkálva a dánok lezárták ezt a meccset 2-0-ra, ezzel kiejtve az Imperial csapatát. ZywOo és NiKo után Fallen is búcsúzott tegnap a Major-től.

Rájátszás:

Ha lemaradtál volna:

Váratlan eredménnyel zárult a C9 vs Imperial mérkőzés – A PGL Major 7. napja

 

https://leet.hu/major/

×