A szükség szülte, ám lehet jobb választás lehet az AMD alternatívához képest.

Az elmúlt években több, 30-as számozással illetett Nvidia kártya is népszerű volt a felhasználók körében. Játszani nem feltétlenül voltak a legjobb választások, de jelentősen több teljesítménnyel rendelkeztek, mint az éppen aktuális integrált grafikus gyorsítók. A mai napig több gépben is fellelhetjük a GT 730 vagy épp 1030 egységeket. Az Nvidia legfrissebb Turing architektúrájú kártyája, a 1650 három éve jelent meg, de könnyen lehet, hogy hamarosan új tagot üdvözölhetünk a 16-os szériában.

Az Nvidia már javában dolgozhat a GTX 1630 kártyán!

Bizony, nem elírás a GTX kifejezés, ez lehet az első 30-as számozású Nvidia videókártya, mely GT helyett GTX előtagot kap. A jelenlegi információk alapján a GTX 1050 Ti helyét venné át a kártya, a cég az AMD RX 6400-as kártyájával szeretnél felvenni a versenyt, melyre minden esélye meg is lehet, hiszen a nem túl combos nyers ereje mellett rengeteg gyermekbetegségtől is szenved az AMD kártyája.

A szükség szülte?

Az AMD finoman oda is szúrt a konkurenciának, amikor nem is olyan rég az alsó kategóriában kapható VGA-kat vette górcső alá. Az Nvidia ezt nem nézheti tétlenül, ezért is hívnák életre a GTX 1630-at. Pontos specifikációkat egyelőre nem ismerhetünk, ám nagy eséllyel TU117-es GPU-val és 4GB-nyi GDDR6 memóriával lesz majd felszerelve a belépő szintű újdonság. A fogyasztás miatt sem kell aggódnunk, minden bizonnyal megelégszik  a PCIe foglalat által szolgáltatott maximális 75 Wattal. Az iparági elemzők 150 dolláros (55 ezer forintos árat) várnak, így valóban jobb választás lehet majd az AMD RX 6400-hez képest.

Forrás: Videocardz

Fontos frissítést kaptak a régebbi Nvidia kártyák is – Ezért ajánlott a telepítése

https://leet.hu/major/

×