Egyre több és egyre jobb magyar fejlesztés sikeréért izgulhatunk: ezúttal a veterán fejlesztők által megálmodott The Valiant mutatta meg magát.

A budapesti székhelyű KITE Games hosszas fejlesztés után végre bejelentette a legújabb játékát, ami mögé nem más, mint a THQ Nordic (Embracer Group) állt be nagy reményekkel – szúrta ki előbb a GameStarA játékot nem mellesleg a legendás S.W.I.N.E., illetve a Sudden Strike 4 alkotói, vagyis az egykori Stormregion tagjai jegyzik, akik ezúttal is a stratégiákat fogják gyarapítani a The Valianttal.

A játékban természetesen lesz majd egy 15 küldetésből álló egyjátékos kampány, amely során egy Theoderich von Akenburg nevű néhai keresztes lovagot kell átsegítenünk Európán egészen a Szentföldig, hogy megleljen egy titokzatos ereklyét – lehetőleg a rossz útra tévelyedett Ulrich von Grevel előtt. A kalandozásaink során találkozunk majd más hősökkel is, akik a szent cél érdekében csatlakozhatnak hozzánk.

 

A The Valiant első blikkre kifejezetten jól néz ki, ami a magyar művészek és fejlesztők munkáit ismerve aligha lehet meglepő. A KITE Games szerint viszont a tőlük megszokott bázisépítés már nem passzolt az általuk megálmodott játékmenethez, ezért ez az RTS-ekre jellemző játékmechanikát teljesen elvetették. Cserébe viszont a The Valiant tele lesz szerepjátékos elemekkel, a karaktereket például fejenként három képességfán keresztül fejleszthetjük, de a felszerelésüket is mi állíthatjuk össze, melyek mind-mind sarkalatos pontjai lesznek a kalandnak.

A magyar fejlesztők szerencsére a többjátékos módok kedvelőire is gondoltak, így lesz lehetőség mások ellen is megmutatni a tudásunkat. Lesz egy Last Man Standing mód, amiben ellenségek hadaival szemben kell túlélnünk, de a kompetitívebb élményt keresők sem maradnak hoppon, akik 1v1 és 2v2 PvP csatákat játszhatnak majd egymás ellen.

A megjelenési dátumról sajnos nem tudni még semmit, az viszont már biztosnak látszik, hogy minden fontosabb platformra – PC-re (Steam, Epic, GoG), Xbox One/Series S|X és PS4/PS5 konzolokra – meg fog jelenni.

 

Hatalmasat tarolt ‘A besúgó’ – Még a Batmannél is többen nézték a magyar sorozatot

 

https://leet.hu/major/

×