Úgy tűnik, hogy ez a játék egyszerűen nem megy ki a divatból.

Megszokott módon általában minden játéknak van egy életciklusa. Bejelentés, hype, megjelenés, aranyévek, és a szomorú hanyatlás. Ez természetesen és nincs is ezzel semmi gond. Ugyanakkor vannak olyan címek, melyek egész egyszerűen nem mennek ki a divatból és megjelenésük után akár évtizedekig népszerűek maradnak. Ilyen egyértelműen a GTA 5 is,

mely jóval jobban fogy PS5-ön és Xbox Series X-en, mint azt gondolták.

 

Még áprilisban jelent meg a Grand Theft Auto V PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re. Ha esetleg azt kérdezted, hogy „kinek kell még ez a játék manapság”, hát itt a válasz.

A Take-Two alelnöke, Hannah Sage a GamesIndustry.biz-nek nemrég elmondta, hogy a játék új generációs eladásai „meghaladták a várakozásokat”.

Negyedévente körülbelül ötmillió eladott példányt adnak el a játékból. Ez persze nem újdonság és nem emelkedés, jó pár éve ez a trend az eladások terén. Ellenben tekintve, hogy a játék kilenc éves, ha nem csökken az eladás, az hatalmas győzelem.

Ezzel a játék összesen minden platformot tekintve már elérte a 165 millió eladott példányt.

Hogy ezt a számot fel tudd fogni, az Egyesült Államok népességének nagyjából a felét teszi ki ez a szám. Az Egyesült Királyságban is csak nagyjából 66 millióan élnek. Miközben sokan azt gondolták, hogy a játék új generációs konzolokon már nem sokakat fog érdekelni, már csak azért sem, mert sok dolog megváltozott, úgy tűnik, hogy az eladások nem csökkentek.

A GTA 5 megjelenése után 9 évvel is elképesztően sikeres.

Kiderült, mennyi reklámot kell nézned az olcsó Disney+ előfizetéssel

 

https://leet.hu/major/

×