Lassan a végéhez közelít a csoportkör. Most már minden BO3-nak súlya van.

Copenhagen Flames vs FaZe

A találkozó előtt, mind két csapat 2-1-es mérleggel állt. Tavaly a Flames óriási meglepetés csapat volt a tornán, idén pedig a FaZe tűnik az egyik nagy bajnok esélyesnek.

Map 1 (Infernó)

A saját választásását jól kezdte a FaZe, de a dánokat sem kellett félteni, csak idő kellett, amíg bemelegszenek. 2-4-es állásnál megrázták magukat és hoztak zsinórban 8 kört, ezzel megnyerve a félidőt, és arra késztetve a FaZe-t, hogy nekik kelljen az eredmény után futni. A FaZe nem omlott össze is vissza tudtak jönni egy szoros végjátékra, de megnyerni már nem tudták a saját választásukat. 16-13-ra nyert a Flames.

Map 2 (Ancient)

A FaZe erre a pályára jobban felszívta magát. Nem tudtak olyan győzelmi sorozatott csinálni, mint korrabban a Flames, de így is domináns CT oldalt futottak. A dánok 1-1 körre tudták csak megfogni a védekező oldalt, ezzel 12-3-ra nyert a Flames az első játékrészben.

A fordulást követően a Flames se ült a babérjain, azonnal lecsaptak a lehetőségre, hogy hasonlóan jó CT oldalt tegyenek az asztalra. Ez többé-kevésbé sikerült is, de a végjátékra nem volt elég. 16-13-ra nyert a FaZe.

Map 3 (Nuke)

A támadó oldalon kezdő FaZe nem sok kérdést hagyott a levegőben azzal kapcsolatban, hogy szerintük, ki az erősebb. Az első 14 körből, csupán 1 kör került a védekező dánokhoz. 13-2-es fordulás után a Flames még kapálózott, hogy ne legyen annyira csúnya a vége számukra, de a FaZe befejezte a meccset 16-6-ra.

BIG vs Vitality:

Érdekes párosítás jött össze az 1-2-es csapatok között. Előzetesen mind két csapatott továbbjutónak gondolták, de ez után a párharc után valaki búcsúzni kényszerült.

Map 1 ( Mirage)

A Vitality 2 napja vezekel, amiért az első nap 2 darab BO1-et is elbuktak, de ezen a pályán nem volt valódi ellenfelük. Végig szépen játszottak, és már T oldalról tetemes előnyre tettek szert, amit csak tetéztek a második játékrészben. Szorosnak nem mondható 16-9-es eredménnyel zárult ez a pálya.

Map 2 (Vertigo)

A BIG megrázta magát és mintha mi sem történt volna az első pályán, úgy jöttek fel a szerverre. Ez a fajta mentalitás nagyon jót tett nekik, mert így meg tudták mutatni, hogy miért gondolják sokan, hogy helyük lenne a bajnokok között. 11-4-es félidőt futottak T oldalról, gondolná ilyenkor az ember, hogy ez elég lesz, de nem lett elég. mivel a Vitality is megcsinálta velük ezt a 2. félidőben. Végül a hosszabbítást megnyerték, így jöhetett Nuke.

A harmadik pályán már nem voltak ilyen tetemes előnyök, mint az első kettőn. A németek derekasan küzdöttek és kiharcolták itt is az OT-t, de nyerni nem sikerült. A Vitality ezzel életben tartotta a reményeit. A BIG pedig búcsúzott a tornától.

NiP vs FURIA:

Óriási különbség volt a két csapat között, hiába harcolt papíron mind két csapat a továbbjutásért.
Az NiP magabiztosan mosta le a pályáról a brazilokat. A FURIA a saját választásán mindössze 2 körig jutott, és hiába tudtak szépíteni a második pályán körök tekintetében, a győzelemhez ez is kevés volt. NiP 2-0.

G2 vs. Outsiders:

Ezen a találkozón is az „életben maradás” volt a cél. A G2 jobban kapta el a fonalat a mérkőzés elején, de relatíve hamar jött a válasz a CIS csapattól. 8-7-tel sikerült fordulni a G2-nak az első pályának (Inferno), első felében, de az igazi dominancia tőlük, csak ez után következett. A második játékrészben Ők voltak a támadó oldalon és nem engedtek teret Jame-nek és csapatának. 16-10-re nyert a G2 az Outsiders választásán.

A második pálya Vertigó volt.

Mintha az első pályát néztük volna meg, csak felcserélt nevekkel. Szoros 8-7-es első félidő, majd utána a leolvadás attól, aki a pályát választotta. Ezzel az Outsiders egyenlített. 1-1

Jött a harmadik pálya, Dust2.

Az adok kapot itt is ment ugyan úgy tovább. Az első félidő utolsó 8 körében nem volt olyan, hogy valamelyik csapat egymás után két kört megnyerjen, annyira „pattogott” a labda. Ezt a sormintát tartósan végül a G2-nak sikerült megtörni, akik második játékrészben futottak egy 6-0-s támadás „maratont”, erre már nem volt válasza az Outsidersnek, így a G2 örülhetett a végén. A pletykák szerint ezzel a kieséssel, ez volt az utolsó versenye az Outsidersek a jelenlegi felállással.

 

ENCE vs Heroic:

Map 1 (Overpass)

Keményen kezdte meg a Heroic ezt a találkozót a saját választásán. Nem engedett teret az ENCE-nek az első 8 körben, amivel így meg is nyerték a félidőt. A nyitott kérdés erre a játékrészre csupán annyi maradt, hogy mennyire lesz domináns ez az első félidős győzelem, de erre hamar megjött a válasz az ENCE-től a 9. körben. A nemzetközi line-up még időben ébredt ahhoz, hogy ne dobják el csak úgy maguktól ezt a mapot és ők is megmutatták, hogy képesek az óriási come back-re, 7 kört hoztak zsinórban (ezzek 8-7 lett a félidő), majd a második játékrészben is még azonnal hoztak 3-at, ezzel prezentálva a Heroicnak egy 10-0-s futást. 8-10-es eredménynél lépnie kellett a Heroic-nak, mert ez volt korábban 8-0 is a javukra, így ismét mutattak pár domináns kört. Végig ezek az egyoldalú rohanások domináltak, de véges a körök száma a CS:GO-ban, ha a rendes játékrészt nézzük és az ilyen stompok egyszer győzelmet érnek, és ez most is így volt, a Heroic 16-14-re megnyerte a saját választását.

Map 2 (Mirage)

„Ha valami jól működik ne változtass rajta”, tartja a mondás és ezzel így voltak a csapatok is, bár már megtörni látszódott a sor minta. Itt már többször is volt, hogy 1-1 körre bele tudtak szólni a csapatok a másik meglódulásába és ez segített az ENCE-nek, hogy ennek a pályának a végén Ők örüljenek. 16-12-re megnyerték Mirage-t.

Jött a decider pálya, Nuke.

Az ENCE CT oldala kegyetlen volt a Heroiccal szemben. 12-3-ra nyerték a védekező oldalt, és ezt már az első két napon a Spirit megmutatta, hogy Nuke T oldalról, 10-nél többet nem szabad bukni, mert nem lesz lehetőséged utána a visszatérésre. Ebbe a csapdába sétált bele a Heroic is, így 0-1-ről 2-1-re fordította meg a párharcot az ENCE.

Elérkezett a nap utolsó mérkőzése.

Cloud9 vs Imperial

Közhelynek hangzik, de ha csak 1 meccset tudsz visszanézni a tegnapi napról, akkor ez legyen az! Imperial első pályával kezdődött a találkozó.

A C9 nagyon hamar jelezte a brazilok felé, hogy ezt teljesen komolyan fogják venni, nincs kedvük itt kiesni, Ők Majort jöttek nyerni. 6 kört hoztak el az elején, és úgy tűnt, hogy a Last Dance-nek, elkopott mostanra a „lakkcipő”, próbáltak visszakapaszkodni, és voltak szép támadott köreik, így nem lett olyan csúnya az eredmény brazil részről. 5-10-nél jött a fordulás.

A második játékrészre egy másik Imperial érkezett a pályára. Fer és Fallen rommá lőtte a terrorokat, és olyan bitang erős védekezést mutatott, amire a C9 sem számított. A braziloknak nem sikerült viszont még a szép feléledés után sem lezárni a találkozót az első pályán a rendes játékidőben. Jött az első OT, majd a 2., utána nem sokkal a 3. és nagyon közel volt a negyedik is, de a brazilok megmutatták, hogy nem szabad Őket leírni. 25-23-ra nyerték meg a saját választásukat.

Rövid szünet után jött Vertigó.

Hiába a parádés brazil győzelem az első pályán a C9 megmutatta, hogy nekik nem egy Imperial-on kellene fent akadniuk, nem is húzták túl ezt a pályát, megunták a rengeteg OT-t már Overpasson. 16-9-re nyerték a saját választásukat, így jött az 1-1.

Elérkezett a nap utolsó pályája.

Előzetesen a kommentátorok is, és a rajongók is tudták, hogy itt lehet vége az „over” mérkőzéseknek, a harmadik pályán sima győzelem lesz, és az embereknek igaza lett, ez egy nagyon sima, egyoldalú 16-3-al zárult. A C9 simán nyerte az első pisztolykört és nem hagytak benne teret a veterán braziloknak. Még csak 1 kör ment le, de már egekbe lőttek az odds-ok az Imperial neve mellett, senki nem látta bennük a potenciált, arra, hogy megnyerjék ezt a találkozót, majd jött 10 KÖR ZSINÓRBAN! VINI-éktől és utána is már csak 2-t buktak el.

A brazilok óriásit meneteltek, teljesen szét lőtték a C9 csapatát, nem engedtek nekik teret sehol sem. Ezzel kiejtették Őket a tornáról, az Imperial pedig továbbra is versenyben maradt, hogy kijussanak a csoportból.

Mai menetrend:

Ezt láttad már?

Újabb CS:GO match-fixing botrány – A Major közepén leplezték le a Cloud9 játékosát

 

https://leet.hu/major/

×