Egy külföldön ismert Youtuber igen sok pénzt fektetett kriptovalutába, egy nappal később elbukta az egészet.

Olajide Olayinka Williams „JJ” Olatunji, vagy rövidebb nevén KSI YouTuber a „KSICrypto” nevű Twitter oldalán nemrég arról számolt be, hogy befektetett a LUNA kriptovaluta projektbe. A YouTuber összesen 2,8 millió dollárt fektetett be a Terra Lunába, mely nem sokkal később összeomlott.

A Terra hálózat ígéretesen induló, gyors növekedésű kriptoprojekt volt. A Luna (LUNA) és a TerraUSD (UST) a Terra hálózat két natív tokenje. Egy blokklánc-alapú projektről van szó, amelyet a dél-koreai Terra Labs fejlesztett ki. A Terra blokklánc a Cosmos SDK-ra épül; egy olyan keretrendszerre, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy egyéni blokkláncokat hozzanak létre, és saját decentralizált alkalmazásokat építsenek a Terrára különböző felhasználási esetekre – írja a Portfolio.

Azonban a rendszer nemrég összeomlott: az áprilisban 40 milliárd dolláros üzletből májusra 1,6 milliárd dolláros maradt.

A LUNA értéke drámaian csökkent, május 1-jén egy coin közel 100 dollárt ért, május 16-án pedig már 0,00023 centet. 24 óra leforgása alatt a LUNA értékének 99%-a eltűnt, aminek következtében sok befektető, például KSI hatalmas összeget bukott.

„Amikor 100 dollár volt, akkor kellett volna átváltanom, akkor akár 25 000 dollár kereshettem volna. De kapzsi voltam, reméltem, hogy több pénzt kapok, hogy legalább az előleget kifizessem egy házra. Most nincs ház és megtakarítás” – írta egy befektető.

A Youtuber KSI összesen 2.8 millió dollárt fektetett a Lunába, majd 24 órával később az egész csupán pár száz dollárt ért.

 

 

Do Kwon, a Terraform Labs alapítója kedden a Twitteren bejelentette, hogy a fejlesztők tervet dolgoznak ki a Terra stabilizálására. Ettől függetlenül ritkán látni egy nap alatt ilyen hatalmas buktát.

Ezt láttad már?

Újgenerációs kártyák: az Nvidia megcsinálta a lehetetlent, míg az AMD-ben csalódni fogunk

 

https://leet.hu/major/

×