Egyre több konkrét információ érkezik az RTX 4000 és RX 7000 kártyákról.

Hétvégén egyre több pletyka kezdett el terjedni arról, hogy a vártnál sokkal előbb érkezhetnek az újgenerációs videókártyák. Az Nvidia részéről biztos a nyári érkezés, ahogy az is valószínűtlen, hogy az AMD sokkal tovább kivárna az RDNA 3 architektúrás RX 7000 szériával. A specifikációkkal kapcsolatban már hónapok óta érkeznek különböző információk, ám úgy tűnik, hogy most már a véglegesnek tekinthető adatok kezdenek el kiszivárogni, a kiadás előtt 2-3 hónappal már egyik cég sem fog sokat változtatni.

Az Nvidia megcsinálta a lehetetlent, míg az AMD kártyákban csalódtak a leakerek!

Az elmúlt évek legmegbízhatóbb szivárogtatója, kopite7kimi látott el minket ismét konkrét specifikációkkal, melyek az Nvidia számára meglehetősen bizalomgerjesztőek, míg AMD oldalról egyelőre a csalódottság érződik a leaker szavaiból. Nézzük is, hogy mire számíthatunk Nvidia fronton az RTX 4090 személyében:

  • A korábban pletykált 600 wattos fogyasztás helyett „csak” 450 wattal kell kalkulálnunk, a 600 valószínűleg a 4090 Ti kiváltsága lesz majd
  • 24 GB-nyi GDDR6X memóriával érkezik
  • 16128 CUDA mag lesz hadirendbe állítva
  • Kétszer erősebb lehet, mint az RTX 3090, miközben a fogyasztás nem lett duplája (~30% növekedés)
  • Az AMD RDNA 3-ban azonban csalódott a leaker, ám egyelőre ezt nem fejtette ki bővebben

Sokan tartottak attól, hogy hiába lesz brutális az RTX 4090, nem fogják megúszni 600 watt alatt a fogyasztást. Ha valóban igazak a fenti specifikációk, akkor ezt a duplázást mindössze 100 watt többletfogyasztással viszi véghez az új széria grafikus magja, mely minden várakozást felülmúl, annak ellenére, hogy az új gyártósorra váltás miatt várható volt a minőségi ugrás. Az RTX 4090, 4080 és 4070 kártyák várhatóan már júliusban a boltok polcaira kerülnek, míg a gyengébb modellek az év második felében startolnak majd el.

A héten megérkezik az Intel FPS növelő megoldása – “Mindenki” élvezheti majd

https://leet.hu/major/

×