A Legends Stage második napját is BO1-kel indítottuk. Az 1-1-el álló csapatok pedig tartogattak bőven meglepetéseket.

ENCE vs Outsiders:

Az Outsiders-nek ismét Mirage-ra esett a választása, 2 nap alatt már harmadjára választották ezt a pályát, de pechjükre az ellenfelük is komfortosan érzi magát ezen a pályán. Az ENCE egy nappal korábban a FaZe-t verte ezen a pályán magabiztosan, és most sem szerénykedtek. 11-4-re nyerték meg a CT oldalt. A második játékrészt jól kezdte meg az ex-VP, megnyerték a pisztolykört és még utána hármat, ezzel 11-8-ig zárkóztak.

Ennél a pontnál úgy tűnt, hogy az Outsiders feltámadása elég lehet akár egy „klasszikus” over mérkőzéshez, de jött az ENCE és azonnal lezárta a meccset egy 5-0-s futással. Ezzel 16-8-ra megnyerve a találkozót és 2-1-re módosítva a statisztikájukat a svájci rendszerben.

Heroic vs G2:

Az első napot felemás módon zárták ezek a csapatok. A Heroic megverte a Liquid-et, de a Spirit már túl nagy falat volt nekik. A G2 pedig hihetetlenül szoros meccset játszott a Na’Vi ellen, de vesztett, de az Imperial ellen tudott szépíteni.

A G2 választhatta a pályát és Ancient és Vertigo közül Vertigora esett a választás. A Heroic CT-ben szeretett volna kezdeni, pont úgy, ahogy a Liquid ellen is tették ezen a pályán.

A mérkőzés relatíve sima Heroic fölénnyel indult, nagyon hamar 5-1 került az eredményjelzőre, de a G2 nem omlott össze és még a félidőn belül jött is a szépítés. A félidőt nem tudták megnyerni, de a 7-8-as eredmény így sem rossz tőlük. A második játékrészben, ismét a Heroic kezdett jobban, a megnyert első kör után, újabb kettő került a nevük mellé, 11-ről kellett feltámadnia a G2-nak és ez sikerült is nekik. Zsinórban 7 kört hoztak el, ezzel átvették a vezetést és 14-11-re Ők kerültek közelebb a győzelemhez.

Ugyan ez a forgatókönyv volt 1 nappal korábban a Na’Vi ellen, és ugyan úgy nem tudta lezárni a G2 a meccset. Az utolsó 5 körből 4-et be tudott támadni a Heroic, ezzel a csapatok OT-ban folytatták a mérkőzést.

A G2 ott jól indult és 2 kört meg is tudott nyerni az elején, de a meccset nem tudta lezárni. 19-17-re nyert a Heroic.

 

BIG vs FURIA:

A FURIA választotta Vertigót, és hiába került a CT oldal a BIG kezébe, nem tudtak élni vele. Terror oldalról 12-3-ra nyerte az első játékrészt a brazil csapat. Yuurih és Saffee végig nagyon kemények voltak a FURIA részéről.
A fordulást követően a németek is megpróbálkoztak egy hasonló mutatvánnyal a támadó oldalról, de nekik nem sok babér termett egy 7-1-es „futáson” kívül, így a végén 16-10-re a FURIA örülhetett.

Cloud9 vs FaZe:

Az első nap mindkettő csapat beleszaladt egy kellemetlen pofonba, most viszont itt volt számukra a lehetőség a szépítésre. A FaZe választott pályát (Nuke) a C9, pedig oldalt. Az eddigiekkel ellentétben, az oroszok most nem T-ben, hanem CT-ben kezdték meg a párharcot.

Jól is sikerültek az első védőkörök, 4 körrel nyitott a C9. Ezek után kellett a visszatérés a FaZe-től. Ropz és csapata nem akartak nagyon lemaradni, és jött is a részükről a válasz kezdetben csak 1-1 körrel, de a végére nekik is belefért egy 5-0-s futás a terror oldalba. Ezzel meg is nyerték azt, 8-7-re.

A fordulást követően a FaZe nem hagyta szóhoz jutni a korábbi Gambit játékosokat. Az elejétől kezdve nem hagyták szóhoz jutni az ellenfelüket, aminek újabb 6 megnyert kör lett az eredménye, ezzel a C9 már 11 kör óta nem tudott nyerni. A végére 14-7-ről már csak egy kört bukott ez a FaZe, ezzel 16-8-ra nyertek, és a kiesés szélére küldték a Cloud9-t.

 

A két nap alatt összesen 20 darab BO1-es mérkőzés volt, viszont a tegnapi nap folyamán már a BO3-ak is „szerephez” jutottak.

Vitality vs Liquid:

A Vitality pocsék mód kezdte az első napot és ezzel nagyon nehéz helyzetbe sodorták magukat. Innentől egy hiba sem fér bele nekik. A Liquid ugyan ebben a cipőben volt, bár számukra már a verseny korábbi szakasza is csodával határos, hogy meglett.

A széria során, a Liquid pályája volt az első, Mirage.
Ezen egy nappal korábban a Vitality már leszerepelt az Outsiders ellen, így a Liquid bízhatott benne, hogy most sem lesznek túl erősek, de ez nem így lett. A Vitality tanult az előző napi hibákból, illetve a Liquid-et és az Outsiders-t is nehéz egylapon említeni, így adta magát a domináns előny a francia többségű csapattól. 13-2-es fordulást követően, nem volt terve és ereje az amerikai csapatnak arra, hogy hogyan jöjjenek vissza a mérkőzésbe. A Vitality le is zárta 16-7-re.

A második pálya Dust2 volt. Itt már a Liquid is jobban teljesített és sikerült kiharcolni a legszorosabb félidőt, a 7-8-at. A második játékrészben még próbálkoztak egy kicsit, de ez sem volt elég, hogy elkerüljék a kiesést.

Spirit vs Copenhagen Flames:

A Spirit eddig a torna legnagyobb meglepetése, míg a Flames karnyújtásra van attól, hogy a tavalyi sikert megismételjék.

Az első pályát a dánok választották (Vertigo), és nem remegtek meg. 8-7-re megnyerték az első félidőt, majd CT-ben befejezték, ahogy kell. 10 kört engedtek összesen a Spirit-nek.

Következett a Spirit választása, Mirage. A Spirit ugyan azt csinálta, amit az első napon is, a T oldalt megpróbálta túl élni (ez olyan jól sikerült, hogy meg is nyerték), hogy CT-ben domináljanak. Ez így is történt, 7-2-es második felet zárt az orosz csapat. Ezzel 1-1-re szépítve a találkozót. Jött a 3. pálya, amin a továbbjutás múlt valamelyik csapat számára.

Ancient CT oldalát a Spirit kaparintotta meg, és ha már ott voltak, akkor nem is engedték el. 11-4-re tudták nyerni ezt a játékrészt, de volt, hogy 10-1-re is vezettek. Ezek után az utolsó félidőben a dánok még el tudták hozni a pisztolyt, de a 3. körre már elfogytak, onnan egy utolsó 5-0-s futással megnyerte a Spirit, és ezzel Ők lettek az első továbbjutó csapat a csoportból.

Bad News Eagles vs Imperial:

Jól kezdte a találkozót a veterán brazilokból álló csapat a saját választásán. A megnyert pisztoly kör után sikerült további 2-t is gyorsan megnyerni, így 3-0-al várhatták, hogy a BNE milyen védekezést fog majd nekik mutatni, és a koszovóiak sem ültek, túl sokáig, meg is mutatták, hogy mire képesek és gyors 5-1-es futással. 5-4-es állásnál az utolsó 6 kört mintha megbeszélték volna a csapatok, testvériesen megosztották 50-50 arányban. A második játékrészben is nyerte a pisztoly kört az Imperial, ami így óriási előny volt számukra, és CT-ből már csak Ők voltak képesek nagyobb, 6-0-s futásokra. 16-13-ra meg is nyerték az első pályát. Következett a BNE választása, Mirage.

Ezen a pályán az Imperial már mutatott kemény teljesítményt pár nappal korábban a forZe ellen. Most sem kellett őket félteni, a védekező oldal keménynek bizonyult, 7-1-re vezettek az elején, pedig a BNE szerezte meg az első kört. A koszovóiak tudtak szépíteni, egy nem volt lehetettlen a visszatérés. 10-5-tel fordultak a csapatok. A BNE sikeresen megszerezte a második pisztoly kört is, de hamar érkezett a brazil válasz és 14-7-ig rohantak a veteránok.
Nagyon nehéz helyzetbe került ezzel a BNE, de vissza tudtak zárkózni 13-15-re, innen már csak egy karnyújtásra volt az Imperial a győzelemtől, és nem dobták el az esélyüket. 16-14-re megnyerték a Bad News Eagles pályáját is. Ezzel Ők maradtak még versenyben, míg ellenfelük a Liquid-hez hasonlóan búcsúzni kényszerült.

Na’Vi vs NiP:

Elérkezett a nap utolsó mérkőzése. Az NiP választása Inferno volt, de itt annyival erősebb volt a Na’Vi mintha nem is lett volna pályán az NiP. 9-1-re vezettek már az elején a Na’Vi játékosai, és innen még tudtak szépíteni 10-5-re, de a CIS csapatott támadó oldalon sem kellett félteni. 15-5-ről közel képtelenség felállni, és erre most az NiP sem volt képes. Így 16-6-ra nyerte az első pályát a Na’Vi

Az első pálya után nem sok bizodalma volt az embereknek a svéd többségű csapatban, de „Innen szép nyerni” tartja a mondás. Az NiP megrázta magát a második pályára, pedig ott sem nekik állt a zászló az elején. 0-6-ról kellett fordítani, ami sikerült is, mivel, ha megnyerni nem is tudták az első játékrész, de 7-8-ra vissza tudták hozni.
A második rész is inkább a Na’Vi-nak kedvezett, megnyert 2. pisztoly kör, kötelező körök és még pár jó védekezés, és hamar ott találta magát az NiP, hogy Ők hárommal vannak lemaradva a Na’Vi-tól, a Na’vi-nak pedig csak 2 kör kell, és megnyerik a találkozót.
Az NiP nagy szerencséjére a CIS csapat csinált egy „G2-t” és eldobták az előnyüket, amit a svédek meg is köszöntek egy 5-0-s futással, és ezzel lezárták a 2. pályát, 16-14-re. Jött a nap utolsó pályája, Ancient.

A Na’Vi kezdett a védekező oldalon, és nem ismerték a kegyelmet. Az NiP nem tudott csak 2 kört támadni az egész félidő során. Így már itt eldőltnek tűnt, hogy ki lesz a továbbjutó. A fordulás után, az NiP még el tudott hozni 2 kört az elején, de a Na’Vi-nak olyan kevés hiányzott a győzelemhez, hogy a 20. körben már le is zárták a találkozót.

 

A mai menetrend:

Ha lemaradtál volna:

Bemutatkozott az új C9, kiesés szélén a Vitality – Elrajtolt a Major következő szakasza!

 

https://leet.hu/major/

×