Meglepő híreket kaptunk vasárnap.

Most, hogy szépen lassan eltűnnek az ajánlott fogyasztói áron felüli extra árak a videókártyákról, egyre többen kezdenek el nézelődni a piacon. Sokan nem voltak hajlandóak kétszeres, másfélszeres összegeket otthagyni a kasszáknál, így számukra most jött el a „tökéletes” pillanat…vagy mégsem? Azt tudjuk, hogy javában teszteli már az Nvidia és az AMD is az érkező, brutális fogyasztással és teljesítménnyel rendelkező videókártyákat.

Úgy tűnik, hogy az Nvidia-nál sokat nem is ülnének rajtuk, előbb érkeznek az első Ada kártyák, mint azt várni lehetett!

Azt azért sejteni lehetett, hogy még idén, az év második felében elstartol az RTX 4000 széria, de legtöbben az ünnepi, esetleg késő őszi időszakot lőtték be. Kopite7kimi, aki már tavaly figyelmeztetett minket, hogy korán érkeznek a kártyák, ezúttal negyedévre szűkítette a pontos dátumot. Az elmúlt évek során gyakorlatilag egyszer sem hibázott, így nagy eséllyel nem most fogja elkezdeni.

Az információi alapján a harmadik negyedév első felében érkeznek majd a flagship modellek, ez a júliusi, augusztusi időszakot takarhatja. A kártyák mindegyike az új, PCIe Gen 5 csatlakozót használja majd, hogy gond nélkül ki lehessen szolgálni az akár 600 wattos fogyasztást is. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az RTX 3090 Ti startjakor is felmerültek problémák, így egy potenciális csúszás mindig benne van a pakliban. Ennek ellenére érdemes megfontolni, hogy mikor is vásárolnánk videókártyát, hiszen az előző generáció értéke hamar csökkenhet, ha valóban a várakozásoknak megfelelő ugrással támad az RTX 4000 széria.

Hurrá! Egyre kevesebb kártyát vesznek a kriptobányászok

https://leet.hu/major/

×