Végre a Netflix is rátér arra az útra, amit az olcsóbb konkurenciák már egy ideje bátran járnak.

Az utóbbi időben a Netflix rádöbbenhetett, hogy nem kifejezetten kifizetődő, ha belekényelmesedik a piacvezető szerepébe, pláne akkor nem, amikor egyre-másra nőnek ki a földből az olcsóbb, de hasonló színvonalat képviselő konkurenciák.

A streaming szolgáltató jelentős előfizetőt veszített, ezért tulajdonképpen megújulási kényszerbe került. A lehetséges megoldások egyike a jelszómegosztás büntetése, illetve az új, reklámokkal kitömött, de olcsóbb csomag érkezése, ezek mellett viszont néhány üdvözölendő új funkció is érkezett. Ilyen például a személyes preferenciák pontosabb feltérképezésére szolgáló dupla-lájk, illetve az új menüpontot kapó kategóriák és műfajok szerinti keresés.

Ez viszont nem minden, a Netflix ezeknél egy szignifikánsabb megújulásra is készülhet.

A Deadline értesülései szerint ugyanis a vállalat már nagyon közel került ahhoz, hogy hivatalosan is elindítsa a saját livestreaming funkcióját, ami lehetővé tenné, hogy élő műsorokat is nézhessenek a felhasználók. A Netflix állítólag ezt elsősorban a show-műsorai számára készíti, és olyan extra funkciókat is tartalmazna, mint például az élő szavazás, vagyis egy élőben futó vetélkedőn a nézők azonnal voksolhatnának a szimpatikus versenyzőre.

Mindezen túl sokat nem tudni még a Netflix élő közvetítéseiről, azért nagy megfejtésekre nem érdemes számítani, hiszen a konkurenciák, mint például a Disney+ vagy az Apple TV már rendelkeznek ezzel a lehetőséggel. Ugyanakkor – a csökkenés ellenére is – a két szolgáltatásnál jelentősen több előfizetővel büszkélkedhet a platform, így a jövőben könnyen lehet, hogy nemcsak saját gyártású műsorokat, hanem külsős események, de akár sportműsorok közvetítési jogait is megszerezhetik (pont úgy, mint a Disney és az Apple).

Arról azonban nincsen információ, hogy pontosan mikor indulhatnak el az élő közvetítések a Netflixen, ahogyan arról sem, hogy mely produkciók használják majd először. Remélhetőleg hamarosan erről is többet tudunk majd mondani.

A 11 legjobb koreai sorozat és film, amit most nézhetsz a Netflixen

 

https://leet.hu/samsungssd/

×