16 darab BO1-et rendeztek a hét elejéhez hasonlóan.

Heroic vs. Liquid:

A mérkőzés előtt rengetegen egyszerű Heroic győzelmet jósoltak. Az RMR-ről azonnal a Legends Stage-be kvalifikáló csapat, a torna egyik sikervárományosának számít, akiktől a top 8-as eredmény lenne a minimum. Ezzel szemben a Liquid kemény hajrát futott a héten. 0-2-ről jöttek vissza, és az Astralis-t kiejtve kerültek ide. Mivel a Liquid az alacsonyabb seed ezért ők választották a pályát, a Heroic, pedig az oldalt. Vertigón feszültek egymásnak a csapatok.

A Heroic jól kezdte meg a mérkőzést, azonnal egy 6-0-s futással el is léptek az amerikaiaktól, de Liquid-et sem kellett félteni, mert megmutatták, hogy ilyen teljesítményre Ők is képesek. Tőlük is érkezett egy 6-0-s futás, de a félidőt nem sikerült megnyerni, CT-ből jobbnak bizonyult a Heroic.

A félidő után a pisztoly és 2 „alap kör” szintén a dánokhoz került így 12-6-ról kellett felállnia a Liquidnek. Voltak szép próbálkozások erre, és sikerült is zsinórban 4 kört nyerni, ezzel csak 2-re redukálva a különbséget, de onnantól a Heroic jól érezte, hogy ezt most kell lezárniuk, ha nem akarják, hogy a Liquid a beérje Őket. A végjátékban csupán 1 kört adtak oda a dánok ezzel, 16-11-re meg is nyerték az első találkozót.

Copenhagen Flames vs Bad News Eagles:

Hasonló volt a felállás ezen a mérkőzésen is, mint a Liquid meccsen. A BNE egy óriási hajrával jutott el idáig, és az első ellenfelük a tavalyi Major egyik meglepetés csapata volt. Meglepetés ide-oda a koszovói csapat mérhetetlenül szépen játszott és túl szárnyalták a várakozásokat, az első játékrészt még meg is tudták nyerni a hátrányosabb oldalról. A Dánok a második játékrészen megmutatták, hogy Őket sem szabad félteni ha támadásról van szó, viszont nekik ezzel sikerült le is zárni a találkozót.

NIP vs. Vitality:

Már a Heroic mérkőzés vége felé, erről a találkozóról írtak sokan a Leet Esport közvetítése közben is, hogy mennyire várják már ezt a találkozót és biztos, hogy szoros lesz. Nem lett az.
A svéd többségű csapat átsétált Vitality-n esélyt sem hagyva nekik. Es3tag az AWP-vel olyan köröket futott, ahol rendszeresek voltak tőle a multi kill-ek. Az utolsó csapást REZ mérte apEX-re és csapatára a 15. körben, ahol megnyert egy 1v3 szituációt és még a bombát is felnindzázta. Ezek után teljesen szétesett a Vitality, simán nyert az NIP.

Cloud9 vs Outsiders:

Bemutatkozott az új C9, a korábban Gambit logó alatt játszó csapat az ukrán – orosz háború miatt kényszerült a szervezet váltásra. Ellenfelük, az Outsiders szintén ugyan ezen indok miatt nem játszhat a csapata mezében, mivel nekik még nem sikerült új otthonra találni.

Az ex-VP-től Mirage-ra esett a választás, ahol a C9 meglepőt húzva, nem CT-be, hanem T-be kérte magát az első félidőre. Ezzel az Outsiders saját választásán, előnyösebbnek tartott oldalról kezdhette meg a párharcot, és sikerült is megnyerni az első félidőt. A fordulás után viszont a C9 nem hagyott sok levegőt és teret, csupán 4 kört buktak el, ezzel le is zárták ezt a találkozót 16-12-re.

FaZe vs ENCE:

A FaZe-t tartják a torna egyik nagy esélyesének, bár amit ezen a mérkőzésen mutattak azok alapján a tovább jutás is kérdésesnek tűnik a csoportból. Az ENCE nem ismert kegyelmet, Spinx megint rommá lőtte az ellenfeleit, ahogy az az elmúlt hetekben, hónapokban most már rendszer szintűen csinál. A FaZe annyira csúnyán nem kapott ki, mint a Vitality, de ezt sem teszik ki az ablakba.

FURIA vs. Spirit:

Ez a Spirit lehet a torna egyik legnagyobb meglepetése és ezt már az első találkozón sem rejtették véka alá. Nuke-ra esett a választásuk, és a T oldalra csupán egy tervük volt, ami elsőre triviálisnak tűnik, de nem „túl” sok kört bukni, hogy utána megmutassák, hogy milyen keményen és félelmetesen tudnak védekezni ezen a pályán. Ehhez mérten az első félidőt 5-10-re el is vesztették, de a másodikat fölényesen megnyerték 11-2-re! Ezzel le is zárva a brazilok elleni találkozót 16-12-re.

BIG vs Imperial:

Ezen a mérkőzésen, mintha Fallenéknek ugyan az a stratégiájuk lett volna, mint a Spirit-nek, csak nekik nem sikerült a mutatvány első fele. 13-2-re vesztették el az első „felvonást” és innen még a szépnek mondható 9-3-as védekezés is kevésnek bizonyult. A BIG örülhetett a mérkőzés végén.

Na’Vi vs G2:

Ha a tegnapi napról csak 1 meccset szeretnél visszanézni, akkor ez legyen az!

Volt benne minden mi szem-száj ingere lehet egy CS:GO rajongó számára. Folyamatosan repkedett az adok-kapok a két csapat között és nem volt hiány a szép megmozdulásokból sem.

m0NESY és S1mple-nek köszönhetően összecsapott a CS:GO jelene és jövője.

Ezután a megnyert kör után a G2 14-11-ig szaladt, de a találkozót nem tudta simán lezárni, a Na’Vi visszajött és a végén a G2 futott a hosszabbításért. Végül a hosszabbításban a Na’Vi már le tudta zárni ezt a találkozót.

A Na’Vi vs G2 meccsel véget ért az első forduló. Jöhettek az új sorsolások az 1-0-s és a 0-1-es csapatok számára.

Vitality vs Outsiders: (0-1-es találkozó)

A Vitality az első mapon szenvedett vereség után megkapta a javítási lehetőséget és az előző 4-11-es első félidejük után sikerült egy stabilabbnak mondható teljesítményt letenni az asztalra, most 7-8-al fordulhattak. Aztán az Outsiders megmutatta, amit a C9 ellen nem sikerült, és így megint elszállt a Vitality reménye. A CIS régiós csapat egy kőkemény CT oldalt mutatott a franciáknak, 8-1-es második félidővel zárult a találkozó, összesítve az eredmény pedig 16-8-lett az Outsidersnek, ezzel a kiesés szélére került a Vitality 0-2-vel.

Heroic vs Spirit: (1-0-s találkozó)

A Spirit megcsinálta ugyan azt a Heroiccal, amit a Furiával. Mintha csak a két meccs ugyan az lenne, csak az egyik csapat nevét átírták. 5-10 után és 11-2-es futás. A Spirit lett ezzel a tegnapi nap első 2-0-s csapata.

FaZe vs. Bad News Eagles: (0-1-es találkozó)

A FaZe az első mérkőzésen mutatott fiaskó után magára talált. A BNE elvesztette az első mérkőzést, de egy szoros küzdelmet vívtak a Flames ellen, így előzetesen azt gondolhatta az ember, hogy ez a találkozó majd rengeteg izgalomban fog bővelkedni. Sajnos nem így lett.
A Faze megmutatta, hogy miért várják Őket 2018 után újra a Major döntőbe. Mindössze 4 körig jutott a BNE, de a mai nap folyamán az Imperial ellen még bizonyíthatnak, hogy nem szeretnének kiesni erről a tornáról, ha már ennyire rögös volt az idevezető út.

Copenhagen Flames vs ENCE: (1-0-s találkozó)

Ami sikerült a FaZe-nek, hogy az első meccs után óriásit javuljanak, az nem sikerült az ENCE-nek, hogy megtartsák azt a domináns formát. A Flames nagyon jól ragadta meg Ancient CT oldalát és 10-5-ös első félidőt futottak, ilyen lemaradásokból tegnap, csak a Spirit tudott felállni, az ENCE játéka most kevésnek bizonyult, pedig a mérkőzésen a 8 megnyert körükből 2 pisztoly volt 2, pedig az azt követő „kötelező kör”.

FURIA vs Liquid: (0-1-es találkozó)

Szükség volt a szépítésre a csapatoktól. Az első találkozót egyik fél sem tudta megnyerni, de a FURIA legalább tudott vezetni a saját mérkőzésen a Liquiddel ellentétben.

A FURIA kezdett ismét védekező oldalon, ugyan úgy, ahogy a Spirit ellen is, és még eredményben is sikerült lemásolni a 10-5-t. A fordulás után viszont, hamar kiderült, hogy a Liquid nem képviseli Ancient-ön azt a szintet, mint a Spirit Nuke-on. A pisztolyt még meg tudták nyerni, de a „kötelezőt” már nem. Egy darab 3 körös futás meg belefért a végére az amerikaiaktól, de ez nem volt elég. 19-9-re nyert a Flames.

BIG vs Na’VI:

A BIG már az Imperial ellen is volt, hogy megremegett, míg a Na’Vi a G2 ellen megmutatta, hogy akár a végjátékban is képesek higgadtan játszani. Hiába kezdte Ancient CT oldalán a német szervezet, nem sikerült olyan eredményt futniuk ott, mint a FURIA-nak, vagy a Flames-nek, sőt még csak megnyerni sem a félidőt, így a fordulás után jöhetett a Na’Vi „dózer”. A magabiztos 8-1-es védekezés a CIS csapattól megmutatta, hogy nem véletlenül ültek olyan sokáig a világranglista tetején és szeretnék visszavenni ott a helyüket és megvédeni a tavaly elnyert Major bajnoki címet.

G2 vs Imperial:

Mindkét csapat próbálta az első mérkőzésen a maxot nyújtani, de végül alul maradtak, most itt volt a lehetőség a bizonyításra. Az Imperial Mirage-t választotta, ahol a G2 aznap már túl volt egy parádés mérkőzésen. Ennek ellenére NiKo csapata mégsem tudott komolyabb dominanciát mutatni az első félidőben, pedig nehéz lenne egy lapon említeni a brazilokat a Na’Vi-val. Az Imperialnak, pedig nem sikerült az, ami Nuke-on sikerült a BIG ellen, hogy kiegyensúlyozott teljesítménnyel visszajöjjenek a mérkőzésbe. M0NESY végig egy vadállat volt a pályán, ezért is kötődik hozzá a legtöbb rekord a mérkőzésen, mint pl. a legtöbb kill, legtöbb damage, legtöbb assists,  legtöbb AWP kill.

Fallenék nem tudtak itt sem nyerni, így 0-2-vel ma a BNE ellen kell bizonyítaniuk.

A Nap utolsó meccse az NiP és a C9 között volt.

Relatíve sima győzelemmel érkeztek ide a csapatok, szóval ez egy igazi ki-ki mérkőzésnek ígérkezett. A C9 választotta Infernót, így az NiP kezdhetett CT-ben.

A Gambit jól kapta el a fonalat az elején és a megnyert pisztoly kör után további 4-et tudtak mellé rakni, így 0-5-ről kellett az NiP-nek felállnia, ami meg is történt. Ők is csináltak egy 5-0-s futást. A félidő maradék 5 köréből pedig meg tudták nyerni a 60%-át, ezzel 8-7-es arányba nyerte az első játékrészt az NiP.

A Gambitnek itt kellett életet mutatnia, ahogy azt tették az Outsiders ellen is, de most nem sikerült megnyerni a második pisztoly kört, így a NiP meg tudott egy minimálissal lépni, és majdnem a mérkőzés végéig kitartott számukra ez a minimális előny. 12-11-nél tudta visszavenni az előnyt a C9, de nem tudtak onnan rohamosan meglépni, a mérkőzés végére 14-14-es állás alakult ki, ahol a megnyert 29. kör után a borzalmas anyagi helyzet miatt egy könnyű 30. kör várt az NiP-re. Ezzel 16-14-re a svédek nyerték ezt a találkozót.

A mai nap folyamán már lesznek csapatok, akiktől elbúcsúzunk és lesznek, akik továbbjutnak a csoportból.

Menetrend:

NE FELEDD:

Ingyen is fogadhatsz a PGL Major meccseire – A magyar közvetítés fő támogatója az Unibet (18+)

https://leet.hu/major/

×