Könnyen lehet, hogy szinkronizációs probléma felelős a jelenségért.

A Valorant gépigénye meglehetősen baráti, épp ezért lehet érdekes, hogy erős számítógépeken is rengetegen tapasztalnak akadozásokat, mikrolaggokat, látszólag teljesen ok nélkül. Ami még ennél is furcsább lehet, hogy egy frissen létrehozott fiókon a játékosok nagy része sokkal jobbnak érzi a teljesítményt, még akkor is, ha teljesen azonos beállításokkal játszik.

Valorant feels more choppy on one account compared to the other from VALORANT

A fenti Reddit thread szerzője is hasonlóképp járt, teljesen más érzést nyújtott számára a két fiók. A kommentekben többen is megerősítették, hogy hasonló tapasztalatokkal gazdagodtak az elmúlt hónapokban, míg az egyik hozzászólásban egy 27 nappal ezelőtti bejegyzést linkeltek be, mely akár potenciális megoldásként is működhet. HaathiRaja és több kommentelő kipróbálta, majd meglepődve tapasztalta, hogy többé-kevésbé segített a fentebb vázolt problémán.

Mit is csinál a javítás?

 

Nem kell semmilyen varázslatra gondolni. A fenti videó késztője arra jutott, hogy valamilyen szinkronizációs probléma miatt kezd el a játék akadozgatni és egyéb hibajelenségeket produkálni. A Valorant a beállítások nagy részét a felhőben (is) tárolja, ezt az első bejelentkezéskor a PC-re lemásolja, ekkor akadhat valami össze a konfigurációs fájlokban. Minden egyes fiókhoz külön mappa tartozik, ezért fordulhat elő, hogy az egyik account tökéletes, míg a másik nem. A potenciális megoldás meglehetősen egyszerű: törölni kell a gépre lementett mappát! 

Így teheted meg:

  • Nyomj egy Win+R-t (Futtatás)
  • Gépeld be a következőt: %appdata%, ekkor felugrik a Windows Intéző az Appdata\Roaming helyen
  • Lépj vissza az AppData mappába, majd lépj be a Localba
  • Keresd fel a \VALORANT\Saved\Config mappát

  • Ekkor a fentiekhez hasonló, rengeteg karakterből álló, -eu végű mappával találkozhatsz
  • Töröld vagy nevezd át ezeket (pl. mappanév_OLD formátumra)
  • Indítsd el a Valorantot, ekkor a játék újból szinkronizálja a beállításaidat a felhőből és potenciálisan megszűnteti a hibajelenségeket

Természetesen nem mindenkinél a fenti ok miatt fordulnak elő a fagyások és akadozások, ám egy próbát mindenképp megér, ha hasonlót tapasztalunk. Saját felelősségre csináljátok végig a fenti műveletet, de a legrosszabb ami történhet, hogy újra be kell állítanotok néhány dolgot.

10 év után végre lesz új Silent Hill?!

https://leet.hu/major/

×