Ha imádod a Csillagok háborúját, akkor minimum egyszer el kell zarándokolnod a megújult Corvin-negyed metróállomásra.

Május 14-én szombaton hivatalosan is átadták az M3-as metró három felújított állomását, a Kálvin tér – Klinikák – Corvin-negyed szakaszokat, melyeknek mától a budapesti lakosság is a csodájára járhat.

A megújult állomásokra szinte rá sem ismerni: valamennyi ferdepályás liftekkel lett akadálymentesítve, így a tolókocsival, babakocsival, vagy súlyos csomagokkal közlekedők jelentősen könnyebben juthatnak le a metrószerelvényekig, míg az oda vezető út, illetve a lenti látvány egészen fantasztikusra, néhol pedig futurisztikusra sikerült.

Mindegyik állomás teljesen egyedi enteriőrt kapott, melyek közül a Corvin-negyedé lehet kifejezetten érdekes a geek utasok számára. A Corvinon dolgozó szakemberek ugyanis a Csillagok háborújából is ismert hiperűrsebességet szerették volna megidézni az állomás kialakításával.

Ezért a mozgólépcsőn lefelé menet a plafonon egyre sűrűsödő fehér elemeket helyeztek el, ezzel imitálva az Ezeréves Sólyom pilótafülkéjében is látható elmosódó effektust, amikor a legendás másodpilóta, Csubakka hiperűrsebességre kapcsol. A hatás pedig leérve teljesedik ki igazán, amikor is a hiperűrben érezhetjük magunkat.

Mindezeken túl is tartogat érdekességeket az M3-as vonal megújult Corvin-negyed megállója, melyekről maguk a tervezők meséltek az alábbi videóban:

 

Leesik az állad a Google Maps legújabb funkciójától

 

https://leet.hu/?s=nitro+concepts&post_type=product

×