A GTA V óta egyetlen játékot sem vettek jobban Amerikában, mint az éppen aktuális Call of Duty címet. MOSTANÁIG!

Az elmúlt 12 hónap eladásai alapján a FromSoftware Elden Ringje letaszította trónjáról a Vanguardot, amihez előbbi játék zsenialitása legalább annyira kellett, mint az utóbbi botladozása. A The NPD Group amerikai piackutató toplistáját a Charlie Intel Twitter-oldalon vettük észre.

Kép: Bandai Namco

A lehető legpontosabb mérésre törekedtek, ezért a legnagyobb platformok, így a Nintendo eShop, a Playstation, a STEAM és az Xbox összesített eladásaival számoltak. Az adatok alapján így néz ki a 2021. április 1-je és 2022. március 31-e között kialakult rangsor:

 

Az NPD a fizikai és digitális értékesítések összeadásával állította fel a toplistát – kivéve a két Ninentendo cím, a Pokemon Legends: Arceus és a Pokemon: Brilliant Diamond/Shining Pearl esetében, ahol a kiadó valamiért nem óhajtotta nyilvánosságra hozni a számokat. A korrektség kedvéért jegyezzük meg, hogy az év legnagyobb nyertese valószínűleg az EA Games, hiszen három játékuk is a legjobb tízben landolt.

De ami a dobogón történt, az hosszú évek óta példátlan!

Az USÁ-ban jó ideje törvényszerű, hogy a megjelenést követő sok-sok hónapban a Call of Duty új játéka uralja az eladási listákat. Ebbe a hosszú sorozatba egyedül a 2013-as GTA V tudott belerondítani, de azóta tényleg egyetlen játék sem akadt, amelyik ilyen rövid idő alatt megverte volna az Activision Blizzard aranytojást tojó tyúkját.

Még szebben csillog az aranyérem, ha figyelembe vesszük, hogy az akció-szerepjáték közel négy hónappal később jelent meg, tehát úgy tudta megelőzni a Vanguard-ot, hogy erre mindössze 34 nap állt rendelkezésére a vizsgált időszak végéig.

Az utóbbi 12 hónap toplistáját 13,4 millió eladott példánnyal vezeti az Elden Ring.

Bár a Call of Duty-t gyártó Activision aligha borult gyászba, hiszen a játékuk továbbra is erős számokat produkál, elismerték, hogy a Vanguard népszerűsége alulmúlta a várakozásaikat.

Talán majd az új Modern Warfare:

Fontos a szint? – SBMM változásokat ígér a Modern Warfare 2

 

https://leet.hu/?s=nitro+concepts&post_type=product

×