Bármilyen mozgást végezhetsz a KAT Walk C 2-n; még a guggolást, ugrást is tűpontosan végrehajtja.

Végre senki nem szólhat be, hogy mindig csak a gépet ütöd és sosem mozogsz, mert a KAT Walk C 2 névre keresztelt VR-futópaddal kardioedzéssé változhatnak a kedvenc játékaid – állapítja meg a PCWorld. Persze nem kell rajta megszakadni, ha nem akarsz, viszont összekötheti a kellemeset a hasznossal, ráadásul

nem is lesz különösebben drága!

A gamerek évtizedek óta álmodnak egy ehhez hasonló megoldásról, és már kezdtek volna lemondani róla, erre berobbant egy kampánnyal a KAT Walk, ami még a Ready Player One-ban látott eszközön is túltesz.

Ez már a valóság: a játékos hámmal rögzítheti magát a géphez, így akkor sem zuhan bele a dohányzóasztalba, ha guggolás, ugrás, oldalazás, futás, hátrálás, előre-, vagy hátradőlés közben elveszítené az egyensúlyát. Állítólag alig 10 ms-os válaszidővel jeleníti meg a virtuális valóságban a mozgásokat, és egy milliméteres pontossággal képes lekövetni mindazt, amit a testünkkel, vagy a kezünkbe fogott kontrollerekkel csinálunk.

Kép: GMW3

A gyártó gondolt a lustákra is:

aki nem akarja kiköpni a tüdejét, egy mozdulattal átválthat robotpilóta módra, így elég csak előrébb helyezni az egyik lábat és a karakter elindul a kívánt irányba.

A VR-futópad alatt „nem szalad a talaj”, vagyis egy speciális cipőt kell felvennünk hozzá, hogy folyamatos csúszkálással imitáljunk gyaloglást, futást, stb-t. Ha mindez nem lenne elég, lesz bővített változat: a KAT WALK C 2 Plus egy lehajtható ülést is kap, hogy akkor se jöjjünk zavarba, ha egy járműbe, vagy járműre kell pattanni.

 

A VR-futópadra a Kickstarter-en lehet első körben szert tenni. A napokban induló kampány keretében
698 dolláros (kb. 258 000 forintos) bevezető áron lesz kapható a KAT WALK C 2, míg a Plus változatért 898 zöldhasút (332 ezer forintot) kell leszurkolni. Ezekre az összegekre ugye hazánk esetében még rápakolódik némi adó és vám… De ha ebben a műfajban valami, akkor ez a gép nagyon megérheti – pláne mert állítólag minden forgalomban lévő VR-sisakkal kompatibilis lesz.

Aztán ha a nagy öldöklésben megéheznél:

A metaverzumban nyitna éttermet a McDonald’s – Házhozszállítással

 

https://leet.hu/major/

×