Maga a jogtulajdonos szállt bele a szivárogtatóba, akit bannoltak is a Twitteren.

Annyi év sötétben tapogatózás után úgy fest, hogy valami tényleg történik a legendás Silent Hill játékok frontján, és ehhez a Sony-nak is köze lehet. Egy twitterező olyan képernyőfotókat osztott meg, amelyek új epizód készítésére utalnak. Szerzői jogok megsértése miatt előbb a képeket bannolták, majd a felhasználót – ergo tényleg fontos nyomra bukkanhatott. Ezt később egy bennfentes is visszaigazolta.

Kép: Konami

Az egész annyira ködös, mint Silent Hill éjjel kettőkor,

viszont jó okunk van elhinni, hogy a twitterező belenyúlt a tutiba. Persze nem ez lenne az első pletyka, amit a horror franchise folytatása kapcsán látunk, viszont a szokottnál jobban felkavarta az állóvizet. A Dexerto kiszúrta, hogy az eddig is megbízható szivárogtatónak bizonyult Dusk Golem-et szabályosan üldözni kezdte valaki, akinek köze van az 1999-2012-ig futó Silent Hill horrosorozat szerzői jogaihoz.

 

A minap négy ismeretlen eredetű screenshot fölé ezt írta egy bejegyzésben: „Silent Hill szivárogtatás. Egy csomó [képem] van, amit még nem osztok meg. Vannak új forrásaim, akik több mint elég bizonyítékkal szolgáltak ahhoz, hogy higgyek nekik”. A tweetben egy bizonyos Anita és Maya neve, valamint néhány SMS-üzenet is felmerül, plusz egy kurta állítás arról, hogy nem csak egy Silent Hill játék áll fejlesztés alatt.

A képeket – amint azt a fenti posztban látod – elég hamar lekapta a Twitter,

arra hivatkozva, hogy azok szabálytalan megjelenését maga a jogtulajdonos jelezte feléjük. Ezt egy újabb bejegyzés követte, amiben Golem csak annyit írt, „esküszöm, minden, amit a Silent Hill szivárogtatásáról írtam, száz százalékban igaz”. Ekkor még érdekesebb fordulat következett: a felhasználó profilját egy az egyben zárolták, ugyancsak a korábban közölt képek és a szerzői jogok megsértése miatt.

 

Ha mindez nem adott volna elég okot a gyanakvásra, egy újabb bennfentes, Okami Games is megerősítette, hogy a publikált screen-ek 2020-ban készültek, valódiak és tényleg a Silent Hill készülőfélben lévő új részéből származnak. Megszellőztette továbbá, hogy a projektben érintett a Sony, de több más stúdió mellett Masahiro Ito, a korábbi SH-játékok dizájnere is. Hozzáfűzte:

a Dusk Golem által közzétett információk arra engednek következtetni, hogy a játék készül, vagy már el is készült, de ebben nem lehetünk biztosak.

Bár a sok információ között csak kapkodjuk a fejünket, ez egy átlagon felül erős szivárogtatásnak tűnik, ami ha másra nem, arra biztosan jó volt, hogy a gyártó Konami-ból kiprovokáljon valamilyen hivatalos magyarázatot. Ha ez is megérkezik, visszatérünk az ügyre.

Egyszer már bíztunk az SH folytatásában, de pofára esés lett belőle. Azóta PS5-re is vártuk, de talán nem hiába…

PS5 exkluzívként készülhet el Hideo Kojima Silent Hills játéka

 

https://leet.hu/shop/white-shark/

×