A tegnapi nap folyamán 3 darab BO3-at rendeztek. A csapatoknak nem maradt több esélyük, akik itt vesztettek, azok búcsúztak a tornától.

Astralis vs Liquid:

Nagyon érdekes párosítással indult a tegnapi nap. Teljesen más utat jártak be a csapatok, mire ide eljutottak. Az Astalis 2-0-val kezdte meg a menetelését, míg az amerikai csapat 0-2-vel, így Ők 3 napja a kiesés elkerüléséért játszottak.

Ez volt az a találkozó, ahol sokan azt várták, hogy mind a három pálya képernyőre kerül és egy szoros csata végén ugyan, de a dánok jutnak majd tovább.
Azok, akik szoros mérkőzést vártak felemás érzésekkel lehetnek, mivel 16-14-es eredmények születtek, de csak kettő pálya került lejátszásra, azok, akik pedig az Astralis sikerben hittek, meglepetésként érhette Őket, hogy tegnap a favoritjuk helyet, csak a „Team blameF” érkezett meg a meccsre. A 24 éves játékos hihetettlen megmozdulásokat csinált, de ez is kevésnek bizonyult a Liquid ellen.

A Liquid 2-0-ra megnyerte ezt a találkozót, ezzel pedig Ők jutottak tovább a Major következő szakaszába.

Bad News Eagles vs MiBR:

A nap második mérkőzésén, két feltörekvő csapat feszült egymásnak. Az RMR rendezvények óta sokan megkedvelték ezeket a csapatokat, mert igazi „fekete lovakká” tudtak válni és többször okoztak már meglepetést az ellenfelüknek. Viszont a sorsolás miatt csak egy csapat juthatott tovább.

Az első pálya Nuke volt, ami az MiBR választása volt, a BNE kezdett CT oldalon és meg is mutatták a nézőknek, hogy komolyan kell velük számolni, 8-0-s futást mutattak és nagyon úgy tűnt, hogy a koszovói csapat elkapta a fonalat. A brazilok csak minimálisan tudtak szépíteni az első félidőben, 11-4 volt féltávnál az eredmény. Ezek után jött a brazilok védő oldala, és megmutatták, hogy nem véletlen volt ez a Nuke választás. 13-12-re át vették a vezetést és onnan a BNE már csak egy kört tudott hozni még az előtt, hogy az MiBR befejezte volna az első pályát. 16-13-ra nyertek a brazilok.

A második pálya Ancient volt, amit GXX-ék választottak. Itt már támadó oldalon is meg tudta ragadni az előnyt a BNE így az MiBR-nak nem nagyon volt sansza megfordítani a pályát, így kiegyenlítettek a koszovóiak.

A harmadik pálya Vertigo volt. Az MiBR az elmúlt időszakban sokszor került erre a mapra így volt miből merítenie a felkészülésnél a BNE-nek. Jobban kezdett eleinte a brazil csapat, de az egyéni megmozdulások miatt végül a mérleg a koszovói játékosok felé dőlt el, ezzel Ők jutottak tovább.

forZe vs Imperial

A nap utolsó mérkőzésén szintén egy olyan csapat küzdött meg, aki az Astralis-hoz hasonlóan jól kezdte a Major-t. A forZe 2-0-ról került 2-2-be. Előzetesen a fogadó irodák és nagyon sok elemző is úgy látta, hogy ez lesz a tegnapi mérkőzések közül a legsimább, és igazuk is lehet, de nem pont úgy, ahogy azt előre várták.

Az Imperial olyan magabiztos teljesítményt mutatott, amire az oroszoktól semmilyen válasz nem érkezett egyik pályán sem. 2-0-ra nyert az Imperial és mind a két esetben 16-5-re, ezzel Ők jutottak tovább. A forZe pedig a már korábban említett Astralis-hoz hasonlóan a cél előtt hasalt el.

Az Imperial ezzel a továbbjutással sikeresen de felemás teljesítménnyel vette a „last dance” projekt első komolyabb megmérettetését, legközelebb a BIG ellen kell helyt állniuk, ismét BO1-ben.

 

Ezt láttad már?

Búcsúztak a mongolok, a törökök és egy amerikai csapat – A PGL Major 3. napja

 

https://leet.hu/major/

×