Az Xbox szinte teljesen kiüresedett 2022-re, az egyetlen nagyobbacska konzolexkluzív cím 2022-ben a Scorn maradt.

Az Xbox sokáig, nagyjából egy teljes generációban pangott az a konzol-exkluzív címektől, de minimum vadászni kellett rájuk, és részben emiatt is könyvelhettük el kétszer akkora sikernek a PlayStation 4-et, mint az Xbox One-t. A Game Pass játékszolgáltatás miatt viszont a Microsoftnak dupla oka lett a saját gyártású exkluzívokra, ezért is vásárolta fel az Activision Blizzardot, illetve korábban a Bethesdát.

A kiadók berkein belül készülő játékok egy része pedig minden bizonnyal konzol-exkluzív lesz, ilyen alkotás lehet a már nagyon régóta formálódó Starfield, és az Arcane Studios vámpíros lövöldéje, a Redfall. Ez utóbbiról egyébként az akvizíció után hallhattunk először, míg a Starfield a Bethesda giga-projektjéről régóta tudhatunk, de a marketinggépezet csak redmondiak dörrentették be.

A két alkotás nyilvánvalóan az Xbox konzolok és a Game Pass legnagyobb várományosai, főleg, hogy elméletileg mindkettőnek idén kellett volna megjelennie. Nos, a Microsoft és a Bethesda némiképp átrendezte a naptárat, ami ez esetben azt jelenti,

hogy a Starfield és a Redfall 2022-ben már biztosan nem jelennek meg.

Túlzottan nagy ügyet nem csináltak belőle, hiszen csak egy Twitter-posztban írták ki a késés tényét, ami azért lehet érdekes, mert alig egy hónap múlva, június 12-én egy közös, több mint egy órás eseményt szentelnek a játékaiknak, ahol vélhetőleg ezek is fel fognak majd tűnni.

Phil Spencer azzal indokolta a nehezen meghozott döntést, hogy egyszerűen csak több időt szeretnének adni a fejlesztőknek arra, hogy a lehető legjobb játékokat készíthessék. Ezért a játékok új megjelenését 2023 első felére halasztották. Mindez persze érthető, de egyben rendkívül szomorú is, hiszen a Redfall és a Starfield nélkül az Xbox nagyobb (értsd: system seller) exkluzívok nélkül maradt idén, míg a Sony tovább menetel a Horizon: Forbidden Westtel, illetve a God of War: Ragnarökkel.

 

Megérkezett a világ legerősebb gaming kártyája? – Így teljesít az AMD RX 6950 XT

 

https://leet.hu/major/

×