Egyre többeket érdekelnek a koreai gyártású filmek és sorozatok, ezért közel egy tucatot hoztunk el a Netflixről, melyek elé hatványozottan érdemes leülni.

Legutoljára talán a ’90-es évek végén, a 2000-es évek elején-derekán tapasztalhattunk hasonlót a spanyol szappanoperák korszakában, mint amit most a koreai filmekkel és sorozatokkal. A koreai kultúra a k-pop őrületes sikerének hatására egyre több szórakoztatóipari fronton mutatja meg magát, így a szépfiús popsztárok után a koreai színészek is kamatoztathatják tehetségüket.

Ebbe a hirtelen jött trendbe pedig ostoba volna nem fejest ugrani a Netflix, így esett, hogy tavaly a Squid Game című koreai drámával teljesen letarolta a világot és lett a platform egyik legnézettebb sorozata. Teljesen evidens volt hát, hogy a legnépszerűbb streaming szolgáltatás kínálatát ezután egyre-másra fogják ellepni a koreai gyártású műsorok, melyek között szinte biztosan mindenki megtalálja a magának valót.

Csupán egy picit kell nyitottnak lenni hozzá, de szerencsére bőven nagy a merítés, hogy ne kelljen túl sok kompromisszumot kötnünk. Ami viszont sokaknak zavaró lehet, hogy a legtöbb csak eredeti nyelven, magyar felirattal nézhető, ha viszont megkötöd ezt a kompromisszumot, akkor egészen fantasztikus tartalmakhoz lehet szerencséd.

1. Mindannyian halottak vagyunk!

A Mindannyian halottak vagyunk egy fiatal diákokból álló csapat tagjait követi, akik csapdába esnek a gimnáziumukban, amikor kitörik a zombivírus-járvány. Magukra maradva, össze kell fogniuk, és mindent meg kell tenniük a túlélés érdekében.

2. A szerelem siklóernyőn érkezik

A dél-koreai örökösnő találkozik egy észak-koreai katonával, miután az egy siklóernyős baleset következtében a demilitarizált övezet fölé kerül. Akció, politikai intrika és romantikus komédia találkozik ebben a drámában, egy igazi csemege.

3. Designated Survivor: 60 Days

A Designated Survivor egy érdekes feltevéssel indult: egy robbanás megöli az amerikai elnököt és a kongresszus nagy részét, így egy viszonylag alacsony rangú politikusnak kell felállnia új főparancsnokként. A Designated Survivor: 60 Days című dél-koreai adaptációban ez a szerep a vonakodó új környezetvédelmi miniszterre, Park Mu-jinre hárul, aki egy csendes tudós, aki szívesebben tanít kémiát, mint hogy politikáról vitatkozzon.

4. Gyógyító szerelem

Ez az elismert dráma összehoz egy pszichiátriai gondozót, az autista bátyját és egy érzelmi problémákkal küzdő gyermekkönyvírót, akik fokozatosan segítenek egymásnak kigyógyulni traumatikus múltjukból.

5. A királyság titkai

Az első Netflix eredeti k-dráma, amely nemzetközi hírnévre tett szert, a Kingdom két olyan műfajt ötvöz, amelyek a koreai szórakoztatás védjegyei: a történelmi eposzokat és a zombis horrort. Amikor a Csoszon-kor politikai intrikái keverednek egy különös vírussal, amely a polgárokban hús utáni sóvárgást kelt, a trónörökösnek és szövetségeseinek meg kell menteniük az ország maradékát.

6. Mr.Sunshine

Egy koreai születésű amerikai tengerészgyalogos egy expedíció során visszatér hazájába, és beleszeret egy arisztokratába és mesterlövészbe, aki azért harcol, hogy megmentse Koreát a japán gyarmatosítástól.

7. A bosszú nevében

Egy fiatal nő kemény történetét ismerjük meg, aki bosszút akar állni, miután szemtanúja volt apja brutális meggyilkolásának. Mivel azt gyanítja, hogy a rendőrség is benne van, csatlakozik egy bűnszervezethez, amelyet barátja, a rendőrségbe beépült Choi Mu-jin vezet.

8. Bosszúra éhesen

Ez a zsúfolt, szereplőkkel teli dráma egy önfejű fiatal bártulajdonos (Park Seo-Joon) és egy sikeres élelmiszeripari vállalat apa-fia vezetői közötti rivalizálást követi nyomon.

9. A koreai Szilícium-völgy

Technológia, szerelem és ármánykodás, nagyjából ezzel jellemezni lehet a ‘A koreai Szilícium-völgy’ című romantikus drámát, amiben egy fiatal és törtető hölgyet, Seo Dal-mit ismerhetjük meg, aki a techipar következő nagyágyúja akar lenni.

10. Nyerd meg az életed

Ha tavaly kimaradtál volna a Squid Game-mániából, akkor mindenképp ül le a brutális szatíra elé, ami a vagyoni egyenlőtlenségeknek és a szenzációhajhász erőszaknak mutat fricskát.

11. A maffia ügyvédje

A koreai-olasz maffiafőnököt alakító színész, Song Joong-ki főszereplésével készült lebilincselő dráma epikus akciójelenetekkel és fergeteges komédiákkal is szolgál.

 

Ezeket ajánlanám hát azonnali nézésre, ha nyitott vagy a koreai tartalmakért. Természetesen a Netflixen még ezeknél is több ilyen filmet és sorozatot találhatsz, így ha a kedvenced nem volt a listán, de másoknak ajánlanád, akkor mindenképpen írd meg nekünk a címét kommentben. 

Ezeket nézheted: Az összes film és sorozat, ami májusban érkezik a Netflixre

 

https://leet.hu/major/

×