Lezajlott a PGL Major 3. napja. Az első két nappal ellentétben már nem voltak BO1-es mérkőzések, itt már minden BO3 komolyabb téttel bírt.

Astralis vs. Spirit

A mérkőzés előtt ez a párharc tűnt az egyik legkiélezetlebbnek, ezért is meglepő a végeredmény. Az oroszok 2-0-val sétáltak át az Astralison. Az első pályán még a dánok kezdtek jobban és egy gyönyörű 5-0-s startot vettek a Spirit pályáján. Lassan indult be a „gépezet”, de a CIS régiós csapat magára talált, és meg is nyerték a saját választásukat, 16-12-re.

A második pálya Ancient volt. Az Astralis már az RMR alatt is többször választotta ezt a pályát és a teljesítményük, ha hibátlannak nem is mondható rajta, de meggyőzőnek annál inkább. Ezért is volt annyira meglepő, hogy a Spirit nem engedett teret blameF csapatának. Az Astralis ezzel még nem esett ki, de ma Liquid ellen kell bizonyítaniuk és nyerniük, ha nem akarnak búcsúzni a Major-től.

Imperial vs IHC:

A mongoloktól sokan már azt is szép teljesítménynek tartják, hogy eddig eljutottak, az pedig, hogy versenyben voltak és volt, ahol még meg is verték a veteránokból álló brazil csapatot, nem kis teljesítmény.

Az IHC-nak sikerült megnyernie a saját választásást, ezzel ők kerültek elsőként közelebb a széria megnyeréséhez. Még Fallen 1v2 clutch nyerése sem volt elég ahhoz, hogy 11 körnél többet tudjanak nyerni.

„Teher alatt nő a pálma!” tartja a mondás és így voltak ezzel az Imperial játékosai is.
A braziloknak sikerült 0-1-ről felállni és megfordítani a meccset a javukra. Az IHC nem tudott nyerni, de végig szorosabb eredményt tudtak kialakítani. A Major-től elbúcsúztak a mongolok, de nincs okuk panaszra mert feltették magukat a nemzetközi CS:GO térképre.

forZe vs Outsiders:

CIS rangadóval folytatódott a szerdai nap. A forZe egy szoros, elbukott mérkőzés után került a 2-1-es táborba, míg az Outsiders könnyedén átsétált az amerikai Complexity-n. A Vitality-től kapott vereség után felszívta magát a forZe és az ellenfelük pályáját egy magabiztos és gyors 11-0-s futással kezdték, sokan már itt temették magukban a kazah csapatott, de Jame és társai megmutatták, hogy bennük több is van. Megnyerni nem sikerült a saját választást, de 12-16-ra fel tudtak zárkózni.

Az Outsiders a szünetben az Imerial-tól kérhetett jó tanácsokat, hogy hogyan kell megfordítani ilyen helyzetből egy párharcot, mivel egy az egyben ugyan az történt, mint azon a meccsen. Az egykori VP feltámadt hamvaiból és 2-1-re meg is fordította a találkozót. Ezzel az Outsiders fixen továbbjutott, míg a forZe-nak az Imperial ellen kell bizonyítaniuk. Buster egy gyönyörű négyessel zárta le a találkozót.

Complexity vs Liquid:

A CIS rangadóval párhuzamosan egy amerikai rangadó is zajlott, de itt a tét a kiesés elkerülése volt, nem a továbbjutás. A Liquid már 1 nappal korábban kiejtette a 9z-t, így Ők már tudták milyen az, ha minden egy mérkőzésen múlik. Az utóbbi időben egyik csapat sem volt túl jó formában, a mérkőzésről az döntött, hogy ki a kevésbé rossz. A Liquid tudta megnyerni ezt a párharcot 2:0-ra, a Complexity-nek voltak szép megmozdulásai pl. Grim-től egy 4K, de ezek is kevésnek bizonyultak, hogy visszatérjenek a mérkőzésbe.

ENCE vs BNE:

Az ENCE hasonló cipőben volt, mint korábban a forZe, elbuktak egy továbbjutásért zajló mérkőzést a G2 ellen, és most egy olyan csapat ellen kellett bizonyítaniuk, akik már többször is meg tudták szorongatni a náluk erősebb csapatokat.

Az első pálya a BNE választása volt és az első félidő alapján könnyen azt lehetett hinni, hogy az ENCE akadályok nélkül fog tudni átsétálni ellenfelén. 12-3-as félidőt futottak, aztán a koszovói csapat rátalált önmagára és egy óriási comeback-et futottak. 13-13-ig tudtak zárkózni, de sajnos a győzelem nem lett az Övék. Az ENCE egy csapni való másodikfélidő végére, talált magának még 3 kört ezzel meg is nyerték az első pályát 16-13-ra. A BNE felhasználta minden erejét abban az ominózus félidőben, így az ENCE pályájára már egy sokkal ziláltabb csapat érkezett meg. Tartották magukat, amíg lehetett, de az ENCE ott is nyerni tudott. Az ENCE ezzel továbbment, míg a BNE ma az MiBR-ral küzd meg a továbbjutásért.

MiBR vs Eternal Fire:

Mintha csak az ENCE meccs lett volna újrázva, csak itt, aki vesztett, az búcsúzott a tornától. Az MiBR megnyerte 2-0-ra a találkozót, de ha ma is nyerni szeretnének akkor ki kell javítaniuk a hibáikat. Az első pályán 11-4-ről sikerült egy a vártnál szorosabb eredményre „visszabukniuk”, ezt a koszovói csapat ellen nem nagyon lesz lehetőségük megtenni. Az Eternal Fire pedig búcsúzott a tornától, de nincs okuk panaszra. Az RMR alatt sokszor megfogtak náluk erősebb csapatokat, így látszik, hogy az irány jó, csak ki kell tartaniuk.

A mai meccsek:

https://leet.hu/major/

×