A kérdés már csak az, hogy a DIGI és a Telekom mellett ki lesz az, aki hajlandó kifizetni a borsos árát.

Elon Musk és vállalata, a SpaceX az elmúlt hetekben-hónapokban töretlen lendülettel bővíti a Starlink műholdas internetének flottáját, ezzel párhuzamosan pedig a világ egyre több pontján válik hivatalosan is elérhetővé az egyébként nem kifejezetten pénztárca barát szolgáltatás.

Persze az, aki akart egy vevőegységet, az így is meg tudta magának oldani, ugyanakkor a vállalat hivatalos közlései szerint a Starlink szolgáltatása valamikor 2022-ben indulhat el Magyarországon. Erre egyébként már tavaly nyár óta elő lehet regisztrálni, hogy a nagy rohamban mindenkinek biztosan jusson majd az űrinternetből.

Ez pedig elérkezettnek látszik, a napokban ugyanis a rohamot megelőzendő, mindenféle csinnadratta nélkül hazánkban is elindult Elon Musk világszőttese – szúrta ki egy szemfüles kollégánk.

A szolgáltatás műholdas internet révén az ország egész területén, az utolsó utáni zsákfaluban is elérhető, cserébe viszont meg is kérik az árát. A már forintosított árszabás szerint a Starlink vevőegysége 260.000 magyar forintosba, míg maga az internetszolgáltatás havi 35.500 forintba kóstál, amihez még hozzájön az 23.000 forintos szállítási költség.

Azonban hiába az egyre javuló sebesség, a stabil kapcsolat és a műholdas nethez képest alacsony késleltetés, ilyen árszabás mellett nehéz elképzelni a jövőjét a magyar piacon. Persze nem teljesen valószínűtlen, hogy valaki befizessen rá, csupán elképzelhetetlen, hogy a kategóriákkal olcsóbb, de hasonló, vagy jobb szolgáltatást nyújtó szolgáltatók helyett válassza ezt valaki.

Mindenesetre, ha valaki bármilyen oknál fogva szeretne előfizetni Musk internetére, annak mostantól van rá lehetősége Magyarországon is, amelyet a Starlink hivatalos oldalán a lakcím beírásával lehet megrendelni.

Már a vezetékes internetsebességgel versenyez Elon Musk drága űrinternete

 

https://leet.hu/major/

×