Hivatalosan is elindult a PGL Major 2022 versenye, aminek első napjáról máris hozzuk neked az összefoglalót, ha lemaradtál volna.

A svájci rendszer gyorsabb bonyolítása érdekében párhuzamosan 2 mérkőzés ment a nyitó nap folyamán. Mind a 16 mérkőzés BO1 volt és svájci rendszerben játszanak a csapatok.

Ezek a mérkőzések zajlottak az első napon.

Vitality vs. Complexity:

A pályát az amerikai többségű csapat választotta, de a Vitality választhatott oldalt, hogy hol szeretne kezdeni. Sokak szerint jelenleg főként CT-meta uralkodik a játékban, amit az első meccsen a francia-dán csapat bizonyított is. 14-1-es első félideji játékuknak köszönhetően magabiztosan fordulhattak át a támadó részre. Hiába cseréltek térfelet a csapatok, a Complexity-nek esélye sem maradt. 16-1-re nyert a Vitality. Fun fact: ZywOo egyszer sem halt meg a meccs közben, és 11 fraget lőtt.

Bad News Eagles vs. Eternal Fire:

A mérkőzés előtt ez egy 50-50 mérkőzésnek ígérkezett. Mind 2 csapat az EU RMR-ről jutott be, 3 győzelemmel és 2 vereséggel. A pályát az EF választotta és a pisztoly kör után úgy tűnt nem véletlen ez a választás, de hiába a megnyert első kör, azonnal jött a válasz egy 6 körös futás képében. A BNE 6-1-es vezetésnél zsebében érezhette már az első félidőt, de a török csapatott sem kellett félteni, megmutatták, hogy bennük is van spiritusz. 8-7-es eredménnyel fordultak a csapatok. Ez a fajta adok kapok kitartott a pálya végéig. Sikerült a játékosoknak kihasználni a rendes játékidő összes körét, de hosszabbításra nem volt szükség. 16-14-el a BNE csapata csatlakozott a győztesek klubjához.

G2 vs. Liquid:

Hasonlóan a BNE vs EF meccshez, ez is egy 50-50 találkozónak indult, de nem az lett belőle. A G2 közel olyan tökéletes első félidőt produkált, mint a Vitality a Complexity ellen. A Liquid a csúfos 2-13-as első félidő után megpróbált talpra állni, de 6 körnél így is megállt a mutató.

forZe vs. Renegades

A pályán mutatott korábbi eredmények alapján a Renegades állt jobb győzelmi mutatókkal, de így sem sikerült kompenzálni, a két csapat közötti különbségeket. A forZe egy szerencsésebb sorsolással könnyen továbbjutó csapat lehet, míg a Renegades álmai reális esetben addig terjednek, hogy nem 0-3-al szeretnének kiesni, hanem legalább 1 mérkőzésen a nyertes oldalon állni. A forZe CT oldala erősen hasonlított a vele párhuzamosan zajló G2 meccsére. Az első félidő itt is egy magabiztos 13-2-es eredményt hoztak, az ausztrálok mentségére legyen mondva, hogy amikor ők kerültek a védő oldalra, akkor megpróbálták megismételni azt, amit velük tett a forZe. Pár körig sikerült is, de a come-back így is elmaradt. 16-9-re nyert a forZe.

Astralis vs. IHC

A mérkőzés előtt az IHC még 100%-os győzelmi mutatóval vágott neki ennek a párharcnak Nuke-on, de az Astralis hamar kedvüket szegte. Magabiztos CT oldal, 13-2-es első félideji győzelem és onnan egy gyors befejezés. A dánok nem sok teret engedtek mongoloknak. 16-2-re nyert az Astralis.

Imperial vs. Spirit

A 6. mérkőzésig kellett várni, de a Spirit megtörte a sor mintát. Korábban csak az esélyesebbnek tartott (kiemelt) csapatok nyertek, de az orosz alakulat megmutatta, hogy velük támadó oldalon is számolni kell. 10-5-re nyerték meg az első félidőt a védekező brazilok ellen, akiknek így a második félidőre el is dőlt a sorsuk. Még 1 kört be tudtak támadni, de utána a Spirit lezárta a meccset 16-6-ra.

MiBR vs Outsiders:

Ismét Dust2-re esett a választása a csaptoknak pont úgy, ahogy az Imperial vs Spirit meccsen, de ez egy ki-ki mérkőzés volt. Sikerült a lehető legszorosabb első félidőt kiharcolnia a csapatoknak. 8-7-es félidőt nyert támadó oldalról az Outsiders, ezek után sokan várták, hogy majd az MiBR el fog fogyni támadásban, ahogy történt ez a másik brazil csapattal is, egy mérkőzéssel korábban, de nem így lett. 15-9-ről kezdett felállni az MiBR a kazah többségű csapat ellen. Zsinórban 5 kört hoztak egymás után ezzel 14-15-ig zárkóztak, egy kör választotta el Őket attól, hogy hosszabbításra vigyék a találkozót, de a végén a „csoda” nem sikerült. 16-14-re a kazahok örülhettek.

ENCE vs. 9z:

Elérkezett az első forduló utolsó mérkőzése. A mérkőzés előtt az ENCE magasan a favorit volt. A 9z Mirage-t választotta és az első félidő alapján azt mondhatjuk, hogy magabiztosan kezdték ezt a találkozót. A félidőt nem sikerült megnyerni, de közel tudtak maradni az ENCE-hez. 9-6-os állás után viszont az európai csapat nem akarta az időt húzni és átgázoltak az argentin többségű 9z-n. A másodikfélidőben a rendelkezésre álló 15 körből csupán 8-ra volt szüksége az ENCE-nek ahhoz, hogy nyerjenek. 16-7 ENCE győzelem

2. kör:

Eternal fire vs Renegades:

Ez a vesztesek összecsapása volt. Az EF, ha szorosan is, de kikapott a BNE-től, az ausztrálok pedig megpróbáltak derekasan helytállni a forZe ellen, de nem bírtak velük. A Renegades ezúttal Vertigót választotta, de a látottak alapján nem bizonyult jó döntésnek. A törökök nem ismertek kegyelmet. 13-2-es magabiztos első félideji győzelem után, a második félidőben sem lassítottak. 16-2-re megnyerték ezt a találkozót, így Ők 1-1-es állással ma ismát BO1-et játszanak, míg a Renegades 0-2-nél egy BO3-ban kell, hogy majd bizonyítson.

G2 vs Spirit:

Erre a találkozóra mind két csapat győztesen érkezett. Az oroszok ismét Dust2-t választották, de az első félidőben a G2 lemosta Őket a pályáról. Csupán 4 kört tudtak támadni. Minden reményük a 2. félidő pisztolykörében volt a Spirit játékosainak, de ezt is a G2 nyerte meg. 14-4-es vezetésnél az európai csapat már a zsebében érezte ezt a találkozót. 2 kör győzelem választotta el őket attól, hogy itt is nyerjenek, de úgy tűnik, hogy ez a 2 kör túl soknak bizonyult. A Spirit olyan védekezést mutatott, amire senki sem számított és ezzel megcsinálták a nap legnagyobb comeback-jét. 4-14-ről felálltak és 15-15-ig tudtak feljönni, így elkezdődött a Major első napjának első hosszabbítása. A hosszabbítás első felében a Spirit ugyan azt csinálta amit korábban, közel tökéletesen védekeztek, ezzel át is vették a vezetést és 17-16-tal tudtak fordulni, de a rengeteg elbukott kör után a G2 megrázta magát és egy hibátlan hosszabbítás második felével, nehezen ugyan, de lezárta 19-17-re a találkozót.

Complexity vs IHC

Mind két csapatnak ezen a találkozón kellett bizonyítania, mivel az első mérkőzéseiken csupán 1-2 kört tudtak nyerni. Az IHC választhatott pályát az alacsonyabb seed miatt, így ismét Nuke volt pálya. A Complexity mostanában egyre többet játszik ezen a pályán, de továbbra sem ez a legerősebb mapjuk, ami látszódott is a mérkőzésen. A fiatal mongol játékosok megnyerték az első félidőt terror oldalról és sokáig úgy tűnt, hogy az amerikai csapatnak ezzel megpecsételődött, de ők is támadó oldalról tudtak magabiztosabban játszani. A győztes csapat nem meglepő, de a 16-13-as győzelem nem mondható „sima” győzelemnek.

forZe vs. Bad News Eagles:

A koszovói csapat egy szoros győzelem után most alacsonyabb seed-ként érkezet erre a találkozóra. Infernóra esett a választásuk, de a forZe magabiztosan játszott most is. A BNE próbálkozott a visszatéréssel, de az oroszok nem sok lehetőséget hagytak nekik, hamar le is zárták a meccset. 16-7-re nyertek, ezzel Ők mentek tovább 2-0-s állással.

Imperial vs Liquid:

A Liquid nem tanult a G2 elleni vereségből, ismét Infernót választották. Az első félidő alapján sikerült egy nagyon szoros első félidőt játszaniuk. 8-7-tel fordultak. A második játékrészben a brazilok átsétáltak az amerikaiakon, ezzel 16-10-re le is zárták a mérkőzést. Az Imperial ezzel a győzelemmel 1-1re javította a statisztikáját, míg a Liquid-nek 0-2-ről kell felállnia, ha tovább akarnak jutni.

ENCE vs Outsiders:

Az ENCE ezen a mérkőzésen is próbálta a legjobbat nyújtani és sikerült is nekik. A kazah csapatnak 5-5-s állásig volt reménye, utána az európai csapat bedarálta Őket. 16-6-tal, kérdés nélkül nyert az ENCE és ezzel csatlakozott a 2-0-val állók táborához.

Astralis vs Vitality:

Dominánsan nyerték az első meccseiket a csapatok, ezért ettől a mérkőzéstől is azt várták az emberek, hogy majd szoros lesz. Olyan érzése volt az embernek, mintha csak az ENCE vs Outsiders meccset látná. 5-5-s eredményig fej-fej mellett, de utána az egyik csapat megvadul. Így lett ez most is, a dánokat lemosta a Vitality a pályáról. 16-8-as eredménnyel magabiztosan nyertek.

MiBR vs 9z

A nap utolsó mérkőzése tartogatott bőven izgalmakat, sok mérkőzéssel ellentétben, ennek sikerült szoros mérkőzéssé válnia. Az MiBR a végén megfordította a találkozót Overpasson és ezzel 16-14-re meg is nyerték a mérkőzést. A 9z ezzel 0-2-vel a kiesés elkerüléséért játszik. Az MiBR pedig 1-1-el várja, hogy mit hoz számára a mai nap.

Ne feledd, hogy a LEET Esport Twitch csatornáján ma is folytatódnak a mérkőzések. Íme a mai mérkőzések:

Arról nem is beszélve, hogy a Leet Webshopban extra akciókat találsz a Major alatt:

https://leet.hu/major/

×