A Facebook már 8 éve működteti a hamarosan leálló funkciókat.

Május 31-én a Facebook több olyan helyalapú funkcióját szünteti meg, amelyek a felhasználók pontos tartózkodási helyéhez kér hozzáférést – írta meg a HWSW.

Ilyen például az „Ismerősök a közelben”, amivel a közelben lévő – a szolgáltatást használó – ismerőseinket mutatta, illetve az „Időjárási figyelmeztetések”, a „Helyadatelőzmények” és a „Helyadatok háttérszolgáltatása” funkciók.

A megszűnésről minden olyan Androidos és iOS-es Facebook-felhasználót értesítésben figyelmeztetnek, akik korábban használták a funkciókat, amelyek beállításait még a hónap végéig lehet módisítani, az előzményeket pedig augusztus 1-ig lehet majd letölteni, mielőtt végleg törlődnének.

Ez azonban még nem jelenti egyenesen azt, hogy a közösségi médiaóriás felhagyna a helyadatok gyűjtésével. A Facebook rámutatott, hogy az „Adatkezelési szabályzatban foglaltaknak megfelelően” a felhasználókról továbbra is gyűjtik majd az ilyen jellegű adatokat.

A platformot is üzemeltető Meta ugyanakkor a részletekre már nem tért ki különösebben, vagyis nem tudni pontosan, hogy a 2014 óta működő, de adatvédelmi szempontokból sokat kritizált funkciókat végül miért állítják le.

Így törölheted egyszerűen és gyorsan a Facebook-profilodat – VÉGLEG

 

https://leet.hu/shop/white-shark/

×