A legújabb Call of Duty: Vanguard valamelyest egyfajta kudarc lett a piacon, az Activision pedig pontosan tudja ennek az okát.

Az Activision legutóbbi Call of Duty játéka, a Vanguard nem indult jól. Az év elején arról hírek arról szóltak, hogy a játékból 36%-kal kevesebb fogyott az Egyesült Királyságban, mint elődjéből, a Black Ops Cold Warból, a megjelenés első hónapjaiban. Ahogy arról nemrég a GamesIndustry.biz beszámolt, a játék eladásai 40%-kal csökkentek éves összehasonlításban, és jóval kevesebbet beszélnek a neten a Vanguardról, mint bármelyik CoD-játékról az elmúlt 10 évben. Az Activision szerint azonban nem csak ők tehetnek arról, hogy ez így alakult.

A készítők szerint az alacsony eladás oka, hogy az embereket már nem érdekli a második világháború.

Az Activision nemrég egy jelentésben arról számolt be, hogy az alacsony eladás oka egyrészt, hogy a játékban nem volt semmilyen innováció, illetve hogy a második világháborús környezet alapvetően nem jött be a játékosoknak. A gamerek már jobban hozzászoktak a modern hadviseléshez.

„Bár a Call of Duty továbbra is minden idők egyik legsikeresebb játéksorozata, a 2021-es cím nem váltotta be az hozzá fűzött reményeket. Úgy gondoljuk, hogy a második világháborús környezet nem keltett nagy visszhangot a közösségben, és nem hoztunk annyi újítást a játékba, amennyit szerettünk volna” – mondta az Activision.

Talán ennek is köszönhető, hogy az Activision elgondolkozott azon, hogy az idei játék után kihagyjanak egy évet a megjelenésekben. Vagy az sem lehet véletlen, hogy idén már inkább a 2019-es Modern Warfare folytatása készül, modern hadviselés témájában. Ennek a logóját már leleplezték.

Az Activision úgy gondolja, hogy azonosították a problémát, és 2022-ben már nem fogják elkövetni ugyanazokat. Az idei cím – a Modern Warfare 2 – „a franchise történetének legfejlettebb játéka lesz” – írták.

Az Infinity Ward fejlesztésében készülő cím elvileg fegyverhibákat és még sok mást tartalmaz majd, de hogy a játékosok valóban ezt akarják-e egy Call of Duty játékban, az idővel kiderül.

Nem lesz teljes a Modern Warfare II Escape From Tarkov-szerű játékmóda

 

https://leet.hu/?s=nitro+concepts&post_type=product

×