Úgy tűnik, hogy az embereknek nem kell a kompakt méret, így az iPhone-ok következő generációjából teljesen kiveszik a mini-szériát.

Amire egyszerűen nincs igény, azt kivonják a forgalomból. Ez természetesen is egy olyan világban, ahol mindenki egyre nagyobb méretű okostelefonnal mászkál. Az Apple még 2020-ban, a iPhone 12-es szériájával mutatta be először a kisebb méretű, kompakt készülékeket, ami a mini kategórianevet kapta. Ez egyébként erős telefont kínált, némileg kisebb méretben, valamelyest olcsóbban.

Most megszűnik az iPhone mini, a 14-es szériából kimarad.

Ahogy arról az Index.hu beszámolt, a 14-es szériában négy készülék érkezik, ám egyik sem a jól ismert mini. Ezek méretben a következők:

  • iPhone 14 – 6,1 hüvelykes kijelző
  • iPhone 14 Max – 6,7 hüvelykes kijelző
  • iPhone 14 Pro – 6,1 hüvelykes kijelző
  • iPhone 14 Pro Max – 6,7 hüvelykes kijelző

Miért?

A megszűnés oka természetesen az, hogy az iPhone mini nem fogyott jól, az emberek egyszerűen nem vették már, legalábbis nem olyan mértékben, ahogy azt az Apple várta. Az iPhone 13 mini az eladások mindösszesen 5 százalékát teszi ki, nem elég tehát a kompakt méret, hiába a nagy teljesítmény és az ár. Ez az 5 százalék persze azt mondja az Apple-nek, hogy ideje leállni a széria gyártásával.

Te használtál valaha iPhone minit?

7 zseniális Google Maps funkció, ami megkönnyítheti az életed

 

https://leet.hu/?s=nitro+concepts&post_type=product

×