Kérdezd meg, hogy iPhone-ja van, vagy Androidos telefonja. Ez alapján könnyen el tudod dönteni, hogy beülhetsz-e mellé az autóba.

Valamiért olyan világot élünk, hogy az embereket megosztja az, hogy ki milyen telefont használ. Persze gondolhatnánk, hogy az életben ennek nincs nagy jelentősége, és mindenki olyan készüléket használ, amilyet akar, jól láthatjuk az interneten, hogy a platformháború bizony valós jelenség. Az állandó vitát nem segíti az sem, hogy sok olyan kutatás létezik, ami igyekszik megosztani a két tábort. A GetJerry kutatása most azt vizsgálta, hogy

az Android- vagy az iOS-felhasználók vezetnek-e biztonságosabban.

Bocsi iPhone fanok – Az Androidosok biztonságosabban vezetnek

A Jerry 20 000 sofőr vezetését elemezte 13 millió kilométernyi úton. Az eredmény egyértelmű: a biztonságos vezetést illetően az Android-felhasználók minden kanyarnál felülmúlták az iPhone-használókat. Az Android-felhasználók minden kategóriában magasabb pontszámot értek el, mint az iPhone-felhasználók: legyen az a biztonságos vezetés, a gyorshajtás, a figyelem, a kanyarodás, a fékezés és a gyorsítás.

A legnagyobb különbség a figyelemelterelés kategóriában volt, vagyis az Android-felhasználók kevésbé nyomkodják a telefont vezetés közben.

Amint a képen is látható, az Andoidosok minden kategóriában jobb eredményt értek el, ami azt jelenti, hogy összességében biztonságosabban vezetnek, mint az iPhone-osok. A kutatásból az is kiderült, hogy az iPhone felhasználók nagy része általában fiatalabb, így sokkal inkább vezetnek nagy kockázatot vállalva. Egyébként a biztonságos vezetés tekintetében minden korosztályban nyert az Android.

Te hogyan vezetsz?

Nagyon gáz – Ennyire egyszerű jelszavakat használnak a vezérigazgatók

 

https://leet.hu/shop/white-shark/

×