Több opciónk is van, ha úgy éreznénk jót tenne egy kis szünet a közösségi média használatában, de ha úgy akarjuk, akkor akár végleg ott is hagyhatjuk a Facebookot.

Manapság egyre több oka lehet az embernek arra, hogy leváljon a közösségi médiáról, amely egyik legnagyobbja a 2005-ben indult, majd pár éven belül az egész világot letaroló Facebook.

Az okok mindegyikét abszolút meg lehet érteni, el lehet fáradni, ki lehet égni, be lehet sokallni a szüntelen és jellemzően haszontalan információ áradattól, ezért néha tényleg jól jöhet egy kis szünet. De meghúzódhatnak más egyéb okok is, például egy teljesen új, nulláról elindított – még teljesen tiszta – profil iránti igény, amit más módon már nem lehet elérni.

Deaktiváljam vagy töröljem?

Akárhogyan is, az első és legfontosabb dolog, hogy el kell döntenünk: deaktiváljuk vagy töröljük a régi profilunk, ugyanis szignifikáns különbség van a kettő között. Míg a deaktiválás tulajdonképpen bármikor visszafordítható – és szintezhető, addig a törlés egy végérvényes döntés.

A fiók deaktiválása alapvetően azt jelenti, hogy a profilod (és a csak általad kezelt oldal) többé nem lesz nyilvános, de az ismerőseid továbbra is láthatják a nevedet az ismerősök listáján, és az üzeneteid továbbra is láthatóak maradhatnak. A fiókodat pedig egyszerűen újra aktiválhatod, ha bejelentkezel, de ha úgy akarjuk, akkor a Messengert továbbra is használhatjuk.

Ha viszont törölted a profilodat, azt később már sehogyan sem tudod visszacsinálni. Minden személyes adatod törlődik, és nemcsak számodra lesz elérhetetlen, de még a Facebook szervereiről is eltűnnek (bár a vállalat szerint a „személyes azonosítóktól elkülönített” anyagok bizonyos másolatai megmaradhatnak). Ha ezzel a profillal használod az Oculust, akkor az ottani adataid is elvésznek, illetve a tulajdonodban lévő oldalak is végleges törlésre kerülnek.

Törlés mobilról

  1. Nyisd meg a Facebook-alkalmazást, és három vonallal jelölt „Menü” gombra.
  2. Itt görgess le és menj a „Beállítások és adatvédelemre”, itt pedig a „Beállításokra”
  3. A felugró menüpontok közül válaszd ki a „Személyes és fiókadatokat”, itt pedig a „Tulajdonosi szerepkör és kezelést” kell választanod legalul.
  4. Itt választhatsz, hogy felfüggeszted (deaktiválod) vagy törlöd a fiókodat.
  5. Miután meghoztad a döntésed, a Facebook megkérdezi, hogy miért döntöttél így, amire vagy válaszolsz, vagy nem, rajtad áll.
  6. Ezután lehetőséged lesz letölteni az adataidat, esetleg átvinni őket egy másik szolgáltatásba – ezen is érdemes elgondolkozni, mielőtt továbblépünk. 
  7. Ha ezzel megvagyunk, akkor törölhetjük is a profilt, ami általában több napos folyamat, de ha ennek lejárta előtt újra bejelentkezel, akkor a törlés visszavonásra kerül.

Törlés PC-ről

  1. Menj a Facebbok oldalára és jelentkezz be a profilodba
  2. A jobb felső nyilat nyisd le, majd válaszd ki a „Beállítások és adatvédelem” menüpontot, majd a „Beállításokat”
  3. A bal oldalon megjelenő sávon menj a „A Facebook-adataidra”
  4. Itt választhatod ki, hogy felfüggeszted vagy véglegesen törlöd a profilod – ezután pedig minden ugyanaz, mint mobilon

És ennyi volna a teljes mutatvány. Azt azonban nagyon fontos hangsúlyozni, hogy mivel sokan már a Facebookon intézünk minden személyes interakciót, tartjuk a kapcsolatot másokkal, itt jutunk a legfrissebb hírekhez és információkhoz, érdemes kétszer is átgondolni, hogy melyik opciót válasszuk. Ugyanakkor a döntés meghozatala előtt mindenképpen érdemes másolatot készíteni az adatainkról, amelyet akár a telefon tárhelyére vagy a Google felhő szolgáltatására is lementhetünk.

Így lehetsz TE az ura a töménytelen Google és YouTube hirdetésnek

https://leet.hu/samsungssd/

×