A japánok megesküdtek, hogy nem fogják őket be óriási robot csatákra.

A japán vasúti vállalat, a West Japan Rail Company a Human Machinery és a Nippon Signal vállalatokkal közösen egy olyan óriási, 10 méteres robotot építettek, amely a játékosok számára leginkább a Titanfall-játékokból lehet kifejezetten ismerős.

Legalábbis a működése miatt, a robotot ugyanis úgy tervezték, hogy egy hús-vér ember irányíthatja egy VR-fejessel és néhány karral. A robot hatalmas törzse egy hidraulikus darukarra van szerelve, ami egy speciálisan merevített vasúti kocsin közlekedik a sínrendszer körül, és stabilizáló lábakat helyez le, amikor munkához szeretne látni. A pilóta természetesen a VR-szemüvegen keresztül mindent lát, amit a WALL-E fejű robot is, ha pedig a nagy teherbírású karjait valamilyen külső erő, például egy súly mozgatja, akkor azt az ember is megérzi a másik oldalon.

A robot látványán azonban nem kell megijedni, a vállalatok szerint ugyanis kizárólag vasúti munkára fogják felhasználni, miután 2024-ben hivatalosan is befejezik a fejlesztését. A munkások így komoly súlyokat lesznek képesek megmozgatni, vagy magasfeszültségű vezetékeket tudnak szerelni anélkül, hogy közvetlenül ki lennének téve bármilyen veszélynek – mint például zuhanás vagy áramütés.

 

Az ilyen, és ehhez hasonló robotokat pedig egyre több területen kezdenek el használni, vagyis egyre több humán munkát képesek kiváltani a gépivel. Debrecenben például már megkezdték a futárrobotok tesztelését, egyre több katonai – harci és/vagy szállítmányozási robot jelenik meg, nemrég sikeres műtétet hajtott végre egy mesterséges intelligencia irányította robotkar, de több helyütt már a vendéglátásban is alkalmaznak gépi munkaerőt, ahogyan a tengerpartok szemétmentesítésében és a járőri feladatok elvégzésében is hasznosnak bizonyultak.

via – New Atlas

Tízből négyen simán szexelnének egy AI vezérelte humanoid robottal

https://leet.hu/samsungssd/

×