Nem bízzák a véletlenre a generációváltást az óriáscégnél.

Az Intel 12. generációs processzorainak bemutatása óta egyre több pletyka terjedt arról, hogy az AMD milyen módon kezeli majd a DDR5-re való váltást. Az elmúlt hónapokban az tűnt a legvalószínűbbnek, hogy csak a legalsó kategória fogja támogatni a régebbi memóriákat, ám a hét elején érkező hírek már arról szóltak, hogy teljesen lemondhatunk a DDR4 modulokról, ha Ryzen 7000-es processzorok mellett tennénk le a voksunkat.

Úgy tűnik, hogy az AMD komoly tervekkel startoltatja el az új processzorokat, még tovább fejlesztené a memóriakezelést!

Apacer

Tovább erősíti a teóriát a fenti kép, mely az Apacer weboldaláról származik. A memóriagyártó cég a fenti táblázatban ismertette DDR5 moduljainak támogatását, melyen már a Zen 4-es processzorok is szerepelnek. Egyrészt leolvashatjuk, hogy valóban még idén megérkezik az új Ryzen széria, ahogy azt is, hogy az Intel DDR5-4800 támogatásával ellentétben az AMD processzorok natívan fogják kezelni a nagyobb sebességű, DDR5-5200 memóriákat is.

Ha ez nem lenne elég, akkor elég csak visszagondolnunk a hónap közepén érkező hírekre, melyek egy AMD EXPO nevű megoldást emlegettek. Az EXPO az Intel XMP ellenfele lenne. Az XMP a támogatott alaplapokban egy kattintással „tuningolja” a memóriamodulokat, a felhasználóknak nem kell egyesével végigellenőrizni minden beállítást. AMP néven már most is megtalálhatunk egy hasonló megoldást az AMD alaplapokon, ám a stabilitással még 2022-ben is vannak problémák. Úgy tűnik, hogy az AMD nem bízza a véletlenre a DDR4->DDR5 váltást, melyből ismét a felhasználók profitálhatnak majd, ha addigra a modulok ára is csökkenésnek indul.

Forrás: TPU

Olyan erős videókártyát tesztel az Nvidia, amit lehet piacra sem mer dobni

https://leet.hu/samsungssd/

×