Igyekeztünk olyan tippeket elhozni a Rainbow Six Siege gyors tempójú Team Deathmatch módjához, ami bárminek segíthet jobb eredményt elérni.

A Rainbow Six Siege 7. éve hatalmas újdonsággal indult, hiszen az Operation Demon Veil bemutatta az új Team Deathmatch módot is. Az ideális bemelegítő módban a fejlesztők kivették a különleges eszközöket, és egyszerűen a lövést lehet gyakorolni, ahogy más FPS-játékokban már megszoktunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy a TDM módban ne lehetne stratégiát használni.

Íme néhány jól bevált Siege tipp, hogy az új módban eltöltött idő könnyed legyen.

Team Deathmatch mechanika

A játékmódot bárki szabadon használhatja, és nem befolyásolja a játékos Ranked módját.

  • Normál 5v5 meccs: A TDM játékosai ötfős csapatokban harcolnak. Minden mérkőzés öt (5) percig tart.
  • Minden operátor: Minden operátor elérhető mindkét csapat számára, akár ugyanaz is hozható egy adott meccsben. Kivéve a pajzsos operátorokat.
  • Eszközkorlátozások: Minden kütyü és operátor-képesség le van tiltva, kivéve Glaz esetében. A másodlagos eszközök rendelkezésre állnak, kivéve a Claymore-t és a Nitro Cellt.

Az ideális loadout kiválasztása

A játékmód célja alapvetően az, hogy a játékosok gyakorolják a lövést, lehetőleg a legkülönbözőbb operátorokkal. Ha tehát szerettél volna valamit élesben kipróbálni, de eddig nem mertél, akkor most itt az alkalom. Ettől függetlenül persze, ha nem csak gyakorolni, hanem nyerni is szeretnél, akkor érdemes megfontolni az alábbiakat.

Legjobb kezelhetőség: Mivel a TDM-ben a csaták gyorsak, a leggyorsabb és legkönnyebben kezelhető fegyverek fognak érvényesülni. Ez alapján is érdemes végiggondolni a választást.

Hatótávolság: Nem mindegy az sem, hogy milyen elsődleges és másodlagos fegyvert viszel. A legideálisabb az, ha egy egy középtávra és egy közelharcra alkalmas fegyver is van nálunk. Mivel a TDM leginkább az épületekben zajlik, nem kell távolsági harcra számítani.

Megfelelő eszközök: A játékosok a módban Frag, Stun vagy Impact Grenade-hoz férhetnek hozzá, ezért gondosan kell kiválasztaniuk, melyik gránát illik legjobban a stílusodhoz.

Fontos, hogy hová lősz

Mivel a Siege-ben a TDM jóval realisztikusabb, mint más játékokban, érdemes vigyázni az életünkre. Néha nagyon keveset kell mozogni, és kis esélyünk van célozni, ha eredményesek akarunk lenni. Bár itt most lehet futkározni, az operátorok alapvetően nem gyors lények, ám így is meg tudnak lepni egy-egy kanyarban.

Ahhoz, hogy gyakoroljuk a lövést, ami majd hasznos lesz más játékmódokban is, érdemes arra koncentrálni, hogy pontosan eltaláljuk az ellenfelet. Törekedjünk arra, hogy gyakoroljuk a fejlövést. Ha nem sikerül jól lőni a játékmódban, akkor többször halunk, mint ölünk, ami kiábrándító lehet.

Lassan

Mivel a TDM célja az, hogy több killt szerezzen a csapatunk, mint az ellenfél csapata, érdemes lassan játszani. Az újjászületés, a kütyük hiánya és még egy csomó tényező miatt a játék itt valamivel gyorsabb a megszokottnál. De a folyamatos rohangálás és halál csak hátráltat a célodban. Azok, akik nem akarnak sokszor meghalni, jobb ha kicsit lassítanak.

A folyamatosan rohangáló játékosok gyakran futnak bele a türelmesebb játékosok csapdájába. Ha lassabban mozogsz és figyelsz, gyorsabban kiszúrod majd azt, aki csak szaladgál körbe-körbe. Ha inkább rejtve maradsz, sokkal több esélyed van a killekre.

Még mindig van fedezék

Noha tényleg úgy tűnhet, hogy a TDM gyors játékmenettel bír, a pályák ugyanolyanok. Mivel az operátorok hamar elhullanak, nem árt vigyázni az életünkre, ebben pedig a terep is segít. Bár úgy tűnhet, hogy most inkább az a cél, hogy menjünk és lőjünk, mint a barmok, nem árt fedezéket keresni.

Mivel a TDM csak az épületekben zajlik, mindig találsz majd valamit, ami mögé bebújhatsz. Még akkor is érdemes kihasználni a fedezékeket, ha közben haladni szeretnél. Ahelyett, hogy meglep valaki, ami nyílt terepen futsz, fuss fedezéktől, fedezékig. Így kisebb az esélye annak, hogy hirtelen nem tudsz védekezni, ha megtalálnak.

A guggolás előnyt jelent

Persze, persze, a futás gyorsabb mozgást tesz lehetővé a TDM-ben, de valójában félreértés, hogy így kell itt játszani. Ha valaki itt is beveti a lopakodós stílust, több eredményt érhet el, és ezt tapasztalatból mondom. A sok-sok játékos, aki nem bír megülni a seggén, rendszeresen áldozatul esik a megfontolt playereknek.

Ehhez lehet jó módszer a guggolás, ami miatt, főleg fedezék használata esetén, nehezen lehet kiszúrni minket. Ha egy játékos szembe kerül veled, ő pont a fejedre fog célozni. Ha ilyenkor viszont gyorsan leguggolsz, van esélyed visszavágni. Ha ő éppen futott, több idő kell neki, hogy felemelje a fegyvert, így ezt nem árt kihasználni.

A hang továbbra is központi elem

Mivel a TDM játékmód megőrizte a Siege alapvető játékmechanikáit, a hang továbbra is a játék szerver részét képezi.  Még mindig nagy előnyt jelenthet a hangok kihasználása, mivel ugyanúgy 5v5 játékmódban vagyunk. Ilyen értelemben nem csak hallani lehet, hogy ki hol futkos a pályán, de egy-egy gránáttal, vagy kósza lövéssel kiválóan lehet baitelni. Sok játékos amint meghal valamit, rohan oda, hogy megnézze, hol az ellenfél. A hangok csalogatásával azonban jól tőrbe lehet csalni őket. Próbáld csak ki!

A kempelés is egy lehetőség

Jó, tudom, most sok játékos szemében csicska leszek, de én imádok kempelni. Ebben a játékmódban is kipróbáltam, és bejött. Sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy sokkal jobban bejött, mint a szaladgálás. Volt olyan pozícióm, ahonnan sorra szedtem ki az ellenfeleket, halál nélkül.

Ha találsz egy teljesen jó szöget, ahol nehéz rád látni, és nehezen is szúrnak ki, aki nagy előnyöd lehet. Előfordulhat, hogy aki újjáéledt és tudja hol voltál, megtalál, de ilyenkor elég egy új helyet találni legközelebb. Több helyet kell tehát észben tartani.

Nézd meg a kill-camot

Bár minden esetben frusztráló lehet, ha meghalunk, érdemes megnézni a kill-camot, ugyanis abból gyors és pontos infót szerezhetünk. Mivel nem sokkal a halál után újjáéledünk, pontosan tudhatjuk, hogy hol jár az ellenfél, aki megölt minket. Ez különösen jó infó, ha pont egy kemper volt az.

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek több killt szerezni a TDM játékmódban.

Az új skineket láttad már?

Késdobálásra fel! – Ütős skinekkel érkezett meg az új Rainbow Six Siege esemény

 

https://leet.hu/samsungssd/

×