Májusban repeshetnek az örömtől a PS+ előfizetők, ugyanis három egészen remek játékot kapnak a Sony-tól ajándékba.

A Sony néhány nappal az áprilisi hónap vége előtt lerántotta a leplet a PS Plus előfizetők számára adott ingyenes játékokról, amivel tulajdonképpen minden előzetes pletykát és szivárogtatást megerősítettek.

A játékosok eszerint 2022 ötödik hónapjában három játékot adhatnak hozzá a könyvtárukhoz, amiket addig el fognak tudni érni, amíg van aktív előfizetésük. Ezúttal pedig van is miért örömködni, ugyanis a Sony az egyik legnagyobb sportjáték legújabb etapját, a FIFA 22-t adja a játékosoknak. Az EA gigásza mellett olyan kevésbé stresszes, de kifejezetten remek alkotásokra csaphatnak le, mint a Tribes of Midgard és a Curse of the Dead Gods.

Érdemes tudni azonban, hogy az ingyenes FIFA22 a PlayStation 4-es és a PlayStation 5-ös verzióra külön-külön vonatkozik, vagyis aki az újgenerációs gépen tölti le és indítja el, az azt a kiadást fogja megkapni, cross-gen crossplay-re pedig nem lesz lehetőség. Az EA és a Sony vélhetőleg a májusi BL-döntő miatt dönthettek úgy, hogy berakják a PS+-ba a még pár hónapig frissen tartott focis játékot, amiben a játékosok akár le is játszhatják majd a nívós sporteseményt a kedvenceikkel.

 

A Curse of the Dead Gods a Passtech Games csapatának egy kifejezetten szórakoztató roguelike, izometrikus dungeon crawler játéka, ami még 2021 februárjában jelent meg – vagyis elég frissnek számít. A játékosok procedurálisan generált dungeoneket fedeznek fel a mesés gazdagság és hatalmas zsákmány után kutatva. A kalandozás során viszont érdemes lesz figyelni az életerő-mérő melletti Curse Meter-t, ami egyre csak töltődik, ha sötét varázslatokat hajt végre, ettől pedig a kaland is egyre nehezebbé válik.

 

A PS4-re és PS5-re is megjelent Tribes of Midgard egy akció-RPG, amelyben a túlélésre és a kooperatív játékra helyeződik a hangsúly. A játék erősen támaszkodik az északi mitológiára, a történet során pedig megismerhetjük a Yggdrasilt (az északi életfát), a Jötunnokat (óriásokat), illetve megakadályozhatjuk a Ragnarök bekövetkezését is.

A PS+ újabb ingyenes játékait május 2-től tölthetik az előfizetők, addig pedig a Hood, a Slay the Spire, és a SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated játékokat van lehetőség behúzni, valaki ne tette volna még meg.

– UPDATE: a cikket frissítettük, mert tévesen azt írtuk, hogy a PlayStation 5-ön a régebbi verziót kapják a játékosok. – 

Akciófigyelő | 7 játék mellett a valaha készült egyik legjobb RPG-t osztogatja az Amazon

 

https://leet.hu/samsungssd/

×