Ez maga a billentyűzet-kiegészítő kánaán.

Minden gamer életében eljön az idő, amikor megtapasztalja a mechanikus billentyűzetek varázsát. Az első saját mecha billentyűzet után pedig gyakran felmerül a kérdés: hogyan tehetném még jobbá a billentyűzetem? Ilyenkor jön szóba a prémium minőségű kupakok, egyedi, mutatósabb kábelek, na meg a csuklótámaszok. Ha pedig ne adj Isten hot swapes billentyűzettel rendelkezünk, akkor még a kapcsolókat is cserélhetjük. A Razernél is gondoltak azokra, akik szeretnék a billentyűzetüket egy magasabb szintre emelni.

A teljes termékportfóliójukat belepréselték egy extravagáns starter kitbe, ami az összes kapható upgrade szettjüket tartalmazza.

Nézzük, mit is rejt a csomag:

A dobozban 6 darab billentyűzet upgrade szettet és 3 darab ergonomikus csuklótámaszt találunk. A doboz maga óriási egyébként, a képekről talán nem is jön annyira át, de amúgy tényleg hatalmas. Egy pillanatig el is gondolkozik az ember, hogy szegény fák, de már a kibontásnál szembejön a #GreenGoWithRazer felirat, amiből már sejthető, hogy  igyekeztek megtenni mindent a környezettudatosság jegyében. Például a gyártás során újrahasznosított papírból dolgoztak, de még a nyomtatásnál használt tinta is szója alapokon nyugszik, szóval tényleg le a kalappal a Razer előtt!

Razer PBT Keycap + Coiled Cable Upgrade Szett

  • Ár: 49.99 dollár – kb. 17900 forint
  • Elérhető színek: Quartz Pink, Mercury White, Razer Green, Classic Black
  • Mi van a dobozban? 120 billentyűzet kupak, optikai/mechanikai stabilizátorok, kupakleszedő szett, USB-C – USB-A átalakító spirálkábel

Itt gyakorlatilag egy teljes átalakító szettet kapunk a 49,99 dolláros árcéduláért cserébe. Azaz egy teljes kiosztású billentyűzethez is elegendő kupakpakkot, egy ultramenő spirálkábel és két adag stabilizátor is helyet kapott a csomagban. A kupakok duplafalú PBT-k, ami gyakorlatilag a prémium kategória teteje. Ezek biztosan nem fognak lekopni 1-2 éven belül, mint az olcsóbb ABS kupakok. Szerencsére az sem befolyásoló tényező, hogy US vagy UK kiosztású a billentyűzetünk. Sajnos kis hazánkra nem gondoltak, így a magyar nyelvű szetteket kár keresni.

A nagyobb billentyűzetekhez kapunk stabilizátorokat, amivel még stabilabban tudnak majd feküdni a kupakok. Van egy kupakleszedő is a csomagban, amivel megkönnyíthetjük a kupakok cseréjét. Sajnos ez teljesen műanyag, így egy picit nehezebb dolgunk van, mint a drótszálas verziók esetén.

Az USB-C – USB-A  spirálkábel pedig szintén rendkívül tartósnak ígérkezik, mivel egyrészt vastag, másrészt közepesen merev, ami egy billentyűzet esetén talán a legideálisabb választás.

Akinek pedig nem jön be a zöld, az választhat a fekete, a fehér, illetve a kvarc pink variánsok közül. Nyugalom, mindegyik esetben ugyanazt kapjuk a csomagban. Nem marad ki semmi és a billentyűzetkupakok is ugyanúgy RGB kompatibilisek, szóval átengedik a fényt mindenféle probléma nélkül.

Razer Phantom Keycap Upgrade Szettek

  • Ár: 29.99 dollár – kb. 10700 forint
  • Elérhető színek: Fekete, fehér
  • Mi van a dobozban? 120 billentyűzet kupak, optikai/mechanikai stabilizátorok, kupakleszedő szett

Akik figyelemmel követték a Razer Blackwidow V3 Mini Hyperspeed tesztünket, azokat valószínűleg nem fogja meglepni a Phantom típusú kupakszettek. Első ránézésre viszont nem olyan egyértelmű miről is van szó, ugyanis ha szimplán csak rápillantunk a kupakokra, akkor úgy tűnik, mintha csak egy mindenféle írás nélküli egyszínű darabokról lenne szó. Valójában viszont egy teljesen egyedi eljárással készült kupakszettről van szó. Az írásokat alulról gravírozzák, lézerrel, aminek köszönhetően csak akkor jelennek meg a betűk és számok, ha fény éri őket.

Ezen felül maga a kupak is két részből áll, az alsó rész egy áteresztőbb réteget kapott, felül pedig sötétebb tónussal dolgoztak.

A titokzatos fantom mód miatt nem PBT anyagból készültek a kupakok, viszont a gyártó szerint ez is épp annyira tartós. Ezt majd az évek eldöntik, de az biztos, hogy az írásjelek nem fognak elkopni a tetejéről.

Egyedüli negatívum, hogy itt a kábel kimaradt a csomagolásból, bár ez az árcédulán is meglátszik szerencsére.

Ergonomikus csuklótámaszok

Ár: 19.99 dollár – kb. 7100 forint

Méretek:

  • Mini: 292.5 x 89.9 mm
  • Tenkeyless 356.1 x 89.9 mm
  • Full-sized: 444.5 x 90 mm
  • Anyaghasználat: Műbőr, memóriahab

Bármelyik méretről legyen szó, a Razer adott a kényelemre és extra szélesre tervezte a csuklótámaszokat. A küseje kellemes műbőr, míg belül memóriahab párnák rejlenek. Így hosszú órák után is kényelmes a használata. A doboz rejt még egyébként pár Razer matricát, amit kedvünk szerint ragasztgathatunk el.

A hátsó részen pedig megszokhattuk már a spórolást, na de nem a Razerrnél. Amíg a többi gyártó itt spórol, addig a Razer csuklótámaszainak hátsó részén szó sincs erről. Itt is kellemes az anyaghasználat, emellett belegravírozták a Razer feliratot pár száz alkalommal, emellett extra mini talpak is helyet kaptak, hogy még stabilabbá tegyék a szettet. Amit negatívumként el tudnék mondani, az a mágnes hiánya, ami azért esett volna jól, mert a fém vázas billentyűzetekhez még stabilabb működést tudott volna garantálni.

Összességében úgy gondolom, a Razer igazán kitett magáért. A kiegészítők piacán egyáltalán nem számít kimagaslónak a szettjeik árai, viszont hazánkban igen nehéz beszerezni őket, ami megnehezíti a vásárlók dolgát. A minőségre egész biztosan nem lesz panaszunk, válasszuk bármelyik kitet. Aki pedig szeretne egy pazar ajándékot, annak remek választás lehet akár a Phantom, akár a PBT szett. Egyedüli negatívum, hogy le kell mondanunk a magyar nyelvről, ami sajnos fájó pont lehet.

Összefoglalás

A szett, amire mindig vágytál – Razer Keyboard Customization Starter Kit

A minőségre egész biztosan nem lesz panaszunk, válasszuk bármelyik kitet. Aki pedig szeretne egy pazar ajándékot, annak remek választás lehet akár a Phantom, akár a PBT szett. Egyedüli negatívum, hogy le kell mondanunk a magyar nyelvről, ami sajnos fájó pont lehet.


Szerzői értékelés

10

Olvasói értékelés

0

×