Egy videós mindenkinek tett egy nagy szívességet, és szétkapott egyet az Apple nevetségesen drága kábeléből, hogy megmutassa miért is kerül annyiba, amennyibe.

Az Apple tolla mindig is erősen fogott, amikor a termékeit árazta, így tulajdonképpen már senki sem csodálkozik rá nagyon a milliós kiadásokkal járó Mac Studióra és a Mac Displayre.

Igen ám, viszont mellettük csendben előrukkoltak egy új Thunderbolt 4 Pro kábellel is, amit hogy, hogy nem, 70.000 forintra sikerült felcímkézni. Mivel sokan egyszerűen nem tudják hova tenni a szuperdrága Apple-kábelt, a ChargerLAB YouTube-csatorna volt oly kedves, és darabjaira szedett egy 1,8 métereset – mert a még ennél is drágább 3 méteres még nem kapható a boltokban.

A minőséget meg kell fizetni? 

Az Apple új Thunderbolt-kábele fonott kialakítású, amely összegabalyodás nélkül tekeredik, ami tartósabbá teszi, és bár kívülről úgy néz ki, mint egy átlagos kábel, az 5 milliméteres átmérője ellenére a belseje érdekes részleteket tár fel. A tartozék tulajdonképpen egy koaxiális kábel, amelynek belsejében 19 vezeték található, melyeket egy víz- és porálló réteg védi. Ez alatt egy másik védőréteg is található, ami egy hőre lágyuló elasztomer anyagból (TPE) készült.

A 19 vezeték között öt ónozott rézhuzal található, amelyeket az áramellátáshoz használnak. A vezetékek többsége ezüsttel és tiszta rézzel van bevonva, de van benne két fehér műanyag borítású vezeték is, amik az USB 2.0 átvitelért felel. A csatlakozók belsejében, amiket kemény műanyag és sárgaréz véd, több alkatrész is található. Az egyik legfontosabb egy Intel chip, amely kezeli a Thunderbolt-kapcsolatot, és jelrekonstruálóként működik, vagyis csökkenti a jelzavarokat. Mindegyik csatlakozó 24, aranyozott tűvel rendelkezik.

A videós az összegzésében megjegyzi, hogy az Apple legújabb, és egyben legdrágábbnak számító Thunderbolt-kábele nemcsak azért ilyen drága, mert Apple, hanem azért is, mert tényleg a legjobb alapanyagokból készült. ez persze sokaknak elég gyenge magyarázatnak tűnhet, de azt valóban meg kell hagyni, hogy az Apple valóban prémium minőségű alkatrészekből dolgozik.

Mindezzel pedig csak azért nincsen probléma, mert a külsős gyártók is előrukkolhatnak az olcsóbb tételeikkel, vagyis senki sincs kifejezetten arra kötelezve, hogy csak és kizárólag az Apple méregdrága kábelét használja.

Bár úgy pletykálják, hogy az almások lejjebb adnának a megszokott minőségből:

Az Apple lejjebb adna a minőségből? – Új partner szállíthatja az iPhone 14 kijelzőit

https://leet.hu/xiaomi/

×