Az Intel nem volt ennyire bevállalós tavaly novemberben.

Az Intel tavaly leplezte le a 12. generációs Core szériát, mely az Alder Lake kódnevet kapta. A processzorok különlegessége a szokásos fejlesztések mellett, hogy a DDR4 modulok mellett már DDR5 memóriákkal is elboldogulnak. A felhasználóknak az alaplapok megvásárlásánál el kellett dönteniük, hogy mely technológia mellett teszik le a voksukat, hiszen hibrid támogatásra nem igazán van lehetőség. Egyből beindultak a fogaskerekek, sokan találgatták, hogy az AMD milyen formában akarja lebonyolítani a generációváltást, mennyire lesznek óvatosak. Úgy tűnik a hétfőn kiszivárgott dokumentumok alapján, hogy eléggé erős elképzelésekkel érkeznek a Ryzen 7000 processzorok és az új alaplapok.

Az AMD teljesen dobná a DDR4 támogatást, nem kalkulálnak a „régi” technológiával!

AM5 Guide

A hétfőn felfedezett AM5 foglalattal kapcsolatos PDF fájlban 76 találatot dobott ki a kereső, ha a DDR5 szót gépelte be valaki, míg nullát, ha a DDR4-et. Ennél nem sok egyértelműbb jel szól amellett, hogy az AMD-nél nem lesz átmeneti időszak, egyből DDR5 exkluzivitással érkezik az első AM5 foglalatos CPU széria.

Többen arra tippeltek a korábban elérhető információk alapján, hogy az X670 és B650 chipes alaplapokkal ellentétben a kifejezetten alsó szintre érkező A620-as lapok támogatni fogják a DDR4-es memóriákat, ám a fenti dokumentum birtokában szinte biztosan kijelenthető, hogy ez nem így lesz. Felhasználói oldalról továbbra is vitatható a döntés, hiszen az árcsökkenések ellenére továbbra durva felárat kell kifizetnünk a DDR5 modulokért, melyek nem is minden esetben nyújtanak teljesítménybeli előnyt a korábbi generációhoz képest.

Forrás: Videocardz

Szétkapták az Apple 70.000 forintos kábelét – állítólag ezért ilyen drága

https://leet.hu/husvet/

×