Egy friss statisztikának köszönhetően most kiderült, hogy 2022-ben melyik mobilrendszer nyerte eddig az örök csatát.

A mobilhasználók körében egy állandó vitatéma, hogy ki melyik rendszert preferálja jobban, vagyis az Android vagy az iOS a jobb? Ez persze alapvetően meghatározza mobilhasználati szokásainkat is, ami nyilván hatással van a mobilpiacra. Egy friss statisztika alapján most az derült ki, hogy némileg változott a helyzet eddig 2022-ben a piaci részesedéseket illetően.

Még mindig az Andoid van előnyben, de sokan elpártoltak.

Ahogy arról nemrég a StockApps beszámolt (köszi PCWorld), úgy fest, hogy a Google által fejlesztett Android rendszer veszített népszerűségéből. Míg 2018-ben a piaci részesedése 77,32 százalék volt, ez idén januárban már „csak” 69,74%. Ez tehát azt jelenti, hogy az iOS használók tábora nőtt, aminek nyilván lehet sejteni az okát.

Az elemzők szerint az egyik indok, hogy az általában nagyon drága iPhone-ok sorában megjelent az iPhone SE két generációja is, ami viszonylag olcsóbb árazást kapott. Ez persze azt is jelenti, hogy sok országban egyértelműen az ár az, ami az Android felé dönti a mérleget vásárláskor.

Észak-Amerikában és Ausztráliában az iOS vezet 54%-os piaci részesedéssel vezet, afrikai, ázsiai, és dél-amerikai piacokon az Android dominál, 84, 81, és 90 százalékkal. Európában az okoseszközök csupán 30 százalékán fut az Apple rendszere.

Ezt láttad már?

Mint a filmekben – Egy mobil mentette meg az ukrán katona életét

 

 

https://leet.hu/rapoo/

×