A félhibás GPU chipek újrahasznosítása is megoldódna ezzel a lépéssel.

 

Az AMD alig 48 órája jelentette be, hogy a januárban OEM vonalon elstartoltatott RX 6400 megérkezik a ‘DIY’ piacra is, így a felhasználók hamarosan megtalálhatják a boltok polcain. A legcsábítóbb tulajdonsága az ára lehet, hiszen az ajánlott fogyasztói ár 55 ezer forint környékén lesz majd. Hatalmas felárra remélhetőleg nem kell számítanunk, hiszen folyamatosan javul a kártyák elérhetősége és a 4GB videómemória miatt a bányászok sem fogják megvásárolni ezeket a hardvereket.

Az Intel is dolgozik egy hasonlóan baráti árú videókártyán!

A kínai Bilibili fórumon került megosztásra egy üzenet, melyben a korábban megbízható iparági szivárogtatók egy A310 néven emlegetett asztali Intel VGA létezéséről beszélgetnek. Úgy tűnik, hogy a kékek a legalsóbb kategóriában is képviseltetnék magukat, mely igazából egy win-win szituáció lehet mindenkinek. A felhasználók remélhetőleg pár tízezer forintért egy vállalható hardvert kapnak, míg az Intel ilyen formában befoghatja az erősebb kártyák hibás chipjeit.

Nem idegen a fenti módszer a gyártóktól, az Nvidia többször is meglépte már az elmúlt időszakban, így javítva az elérhetőségét és a chipek kiesése miatti veszteségüket. Az Intel A310 talán még jobb választás lehet az RX 6400-hoz képest, hiszen várhatóan sokkal jobb codec támogatással érkezik majd, míg a többi specifikációban (VRAM, memória sávszélesség, nyers erő) valószínűleg megegyezik az AMD belépő modelljével.

Forrás:Videocardz

Brutálisan olcsó AMD videókártya érkezett a polcokra – Így teljesít az első teszteken

https://leet.hu/husvet/

×