Végleg búcsúzunk az egyik legnagyobb hazai webáruháztól, az Extreme Digitaltól, amely 21 évnyi működés után beolvad a konkurenciába.

Nem egészen két hét múlva, május 2-án végleg megszűnik Magyarország egyik legrégebbi online kereskedelmi felülete, az Extreme Digital, amely idestova már 21 éve szolgálja ki a magyar internetes vásárlókat – számolt be róla a HWSW. A megszűnés mögött a román székhelyű eMAG áll, amely még 2019-ben vásárolta fel a magyar vállalkozást.

Mindez azt jelenti, hogy a következő hónaptól kezdve az Extreme Digital teljes termékpalettája már az eMAG oldalán lesz megtalálható, a webes kereséseket, találatokat is az utóbbi felületére fogják átirányítani. A felhasználók ennek megfelelően az edigitalos fiókadataikkal egyszerűen létrehozhatnak egy új profilt az emag.hu-n, amelyet használhatnak az eMAG mobilos alkalmazásába való bejelentkezéshez is.

Fontos lehet, hogy a még Extreme Digitalon leadott rendeléseket a májusi összeolvadást követően fennakadás nélkül kézbesíteni fogják.

A megszűnéssel pedig végleg elbúcsúzunk az egyik legelső magyar webáruháztól, amelyet még 2001-ben alapított két vállalkozó szellemű fiatal magyar, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula. Az áruházban legfőképp különféle elektronikai eszközök – először fényképezőgépek, különböző számítógépes alkatrészek és komplett PC-k – között lehetett csemegézni, de a felvásárlást követően már más, az eredeti profiltól teljesen eltérő termékeket is kínáltak.

Ugyan maga az ötlet és a bemutatkozó honlap már 2001-ben megszületett, az online kereskedelem a tényleges áruházzal együtt 2002-ben vette kezdetét, ahogyan pedig egyre bővült a kínálat, úgy vált az Extreme Digital az ország egyik, ha nem a legnagyobb forgalmú webáruházává. Probléma később csak az volt, hogy nem készült eDigital mobilos applikáció, ami miatt az eMAG komoly előnyre tett szert velük szemben, amely végül a két évvel ezelőtti felvásárlásba torkollott.

Egy bizarr japán anime főcíme lett Jolly legendás Bulikirály száma

 

https://leet.hu/xiaomi/

×