Az Intel asztali Arc Alchemist GPU-król új jelentés érkezett az „Enthusiastic Citizen”-től, aki korábban bizalmas és pontos Intel-információkat osztott meg.

Bár az Intel Arc mobil GPU-k hivatalos megjelenésén már túl vagyunk, a Xe-HPG architektúra asztali megvalósítását továbbra is csak a pletykák terén keresztül lehet ábrázolni. Az Intel eddig nagyon vonakodott hivatalos információkat megosztani asztali szériájáról, bár a vállalat egy nyáron érkező videokártya „limitált kiadásáról” ugratott.

Tegnap a VideoCardZ értesült az Arc A770 asztali grafikus kártyáról, amely a Geekbench bejegyzésen keresztül szivárgott ki. Az említett bejegyzés annyit árult el, hogy az Intel egy akár 2,4 GHz-es boost órajelű és 12,7 GB memóriával rendelkező alkatrészt készít. Ilyen alkatrészt és három másik SKU-t említ a kiszivárogtató egy néhány nappal ezelőtt közzétett üzenetben, amelyet ma szúrt ki a Wccftech:

Mindenekelőtt a szivárogtató szerint az asztali Arc megjelenése újabb csúszással, a második negyedév végére vagy a harmadik negyedév elejére várható. Hiszen az Intel csak azt erősítette meg, hogy a „Limited Edition”-t idén nyáron fogja piacra dobni, más asztali alkatrészről erre az időszakra nem kaptunk megerősítést.

Tekintettel arra, hogy a mobil Arc A-sorozat bevezetése milyen gyengén sikerült (még mindig csak egy országra korlátozódik, 2 hét elteltével, mióta hivatalosan „mostantól elérhető”), egyszerűen nem lehet már hinni semmit, amit az Intel mond az Arc bevezetési ütemtervéről. Ezt szem előtt tartva, a desktop késésről szóló pletykáknak sok értelme van.

Remélhetőleg az Intel összekapja magát, és valóban egy fenyegetés lesz a zöld és a piros csapat számára.

A budget kategóriát sem hagyják cserben? – Így készül az AMD az új CPU generációra

https://leet.hu/husvet/

×