Széles repertoárral viríthat majd a vörös óriás.

Az AMD áprilisban több új processzort is bemutatott, jelentősen bővítve így a Zen 3 architektúra felhozatalát. A korábbi 5600X alá behozott további, olcsóbb alternatívákat, így a kevésbé tehetős felhasználók is megtalálhatják a pénztárcájukhoz jobban passzoló egységeket. A gamereket sem hagyták cserben, hiszen napokon belül megérkezhet a boltok polcaira az extra gyorsítótárral felvértezett 5800X3D is, mely a jelenlegi generáció királya lehet, ha a játék az elsődleges számunkra.

Javában tesztelik már a következő generációt is, az Inteltől eltérően nem csak a high-end hardverek érkeznek első körben!

 

Twitterre került fel egy screenshot a napokban, melyen több érdekességet leolvashatunk. Egyrészt egy kiadatatlan, 7000-es AMD processzor fejlesztői kiadása ketyeg a gépben, ám ami ennél is fontosabb, hogy nem egy „X”-es high-end lapban teszi ezt, hanem az MSI B650 chipsetes alaplapjában. A számozás alapján ez a hardver egyértelműen a korábbi B450, B550 stb. lapok által lefektetett szabályokat követi majd.

Arany középút lehet azoknak a felhasználóknak, akiknek nincs szüksége hardcore tuningolási lehetőségekre vagy extra csatlakozókra, de közben azért szeretnék, hogy magabiztosan, VRM és stabilitási gondok nélkül fusson a rendszerük. Az Intel első körben általában csak a high-end lapokat és processzorokat jelenteti meg, úgy tűnik, hogy a vörösek itt is az alternatív útvonalat választják majd, így mindenki megtalálhatja a preferenciájának és pénztárcájának megfelelő komponenseket már akár az első napokban. Az AM5 foglalatos, Ryzen 7000-es processzorok és a hozzájuk passzoló alaplapok várhatóan az év második felében érkeznek majd, október-november környékén.

Felbukkant egy ausztrál webshopban az új AMD csúcskártya – Mélyen a zsebünkbe kell nyúlni

https://leet.hu/shop/newmerch/

×