Az elmúlt hetekben renget cég, köztük a Netflix is, különféle szankciókat vezettek be Oroszország ellen, válaszul az Ukrajnában zajló invázióra.

Többek között a Netflix is hamar lépett Oroszország ellen, átmenetileg leállította szolgáltatását az országban, miközben az összes orosz produkciót kivették. Nem ez az első eset, hogy a Netflix problémákkal szembesül oroszországi működése közben. Korábban 20 ingyenesen fogható orosz tévécsatorna adását utasították vissza, annak ellenére, hogy törvényt hoztak, ami ezt követeli tőlük. A Netflix aggodalmát fejezte ki a hivatalos kormányzati propagandát sugárzó csatornák terjesztésében játszott szerepük miatt.

Most Oroszországban a szolgáltatás felfüggesztése miatt indult per.

A streaming óriáscéget most a Chernyshov, Lukoyanov & Partners perelte be orosz az előfizetők nevében, válaszul a szolgáltatás beszüntetésére – írja a Deadline.

A per oka az orosz felhasználók jogainak megsértése, mivel a Netflix egyoldalúan megtagadta az oroszországi szolgáltatásnyújtást. Nem sokkal azután, hogy 2016-ban a Netflix megjelent Oroszországban, kevesebb mint egymillió előfizetője van a területen. A Deadline szerint a perben 60 millió rubelt (kb. 257 millió forint) követelnek kártérítésként.

„A körülményekre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük szolgáltatásunkat Oroszországban” – írta korábban a Netflix. A perről egyelőre nem nyilatkoztak.

Ezt láttad már?

Készült egy alkalmazás, ami fizet azért, ha nem iszol és nem drogozol

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×