A Cyberpunk 2077-ből mára igen sok példány fogyott, de ez a szám még mindig nagyon kevés ahhoz, hogy elérje, amit vártunk tőle. Talán majd jövőre.

Emlékszem, milyen nagy dolog volt, amikor eredetileg bejelentették a Cyberpunk 2077-et. Rendszeren írtam a sok apró infót róla, a kommentekban pedig sokan azt írták: „nagyon jó játék lesz”. Nos, bár a Cyberpunk 2077 nem olyan lett, mint várták tőle, szép lassan épül, szépül. Persze az eladásokon ez nem annyira látszik.

A CD Projekt megerősítette, hogy a Cyberpunk 2077-ből több mint 18 millió példány fogyott világszerte az összes platformon 2021. december 31-ig.

 

A játék 13,7 millió példányban kelt el (beleértve az előrendeléseket is) a 2020 decemberi megjelenés első hónapjában. A játékból így 2021-ben csak 4,3 millió példányt sikerült eladni. Ez körülbelül 68 százalékos eladási visszaesést jelent, miután a fejlesztő CD Projekt Red perekkel szembesült, amiért a játékot szinte játszhatatlan állapotban adták ki a korábbi generációs konzolokon.

Az előrejelzés az volt, hogy a játékból legalább 30 milliót adnak majd el az első évben. Hát, ez nem jött össze. Az elemzők azt jósolják (köszi Bloomberg), hogy 2022-ben további 5,6 millió példányt adnak el, a számos jövőbeli javításnak köszönhetően. Ez azonban még mindig nem lesz elég ahhoz, hogy 2022 végére elérje a 30 milliós számot.

A Cyberpunk 2077 következő DLC kiegészítője pedig érkezik, ám csak 2023-ban.

 

Ezt láttad már?

Ők is nézni akarják – Beperelték a Netflixet az orosz előfizetők

 

https://leet.hu/husvet/

×