Az alkotók és a kriptoközösség azt szeretnék, hogy a Bored Ape Yacht Club legyen az első NFT-kollekció, aminek sikerül betörnie a mainstreambe.

Sacc per kábé egy évvel ezelőtt mutatta meg magát először a 10.000 unatkozó majomból álló Bored Ape Yacht Club NFT-kollekció, amely hihetetlen gyorsasággal lett a világ egyik legdrágább és leghíresebb digitális művészeti kuriózuma. A Yuga Labs által létrehozott BAYC a világ legnagyobb NFT-gyűjteménye, mára pedig már szinte lehetetlen 300.000 dollár alatt hozzájutni egyetlen majmot ábrázoló JPG-hez.

Most pedig szintet lépnek a majomképek, melyek alapján egy animációs film-trilógia készül – jelentette be a filmet finanszírozó Coinbase kriptotőzsde.

A Coinbase nem aprózza el a dolgot, és állítólag egy nagyon ismert animációs stúdiót bíztak meg a munkával. A BAYC-trilógia első részére pedig nem is kell sokat várni, ugyanis az NFT NYC néven futó „NFT-kongresszuson” fogják bemutatni valamikor június 20. és 23. között.

A film előkészületeibe pedig a BAYC tulajdonosok is besegíthetnek, a legkreatívabbak pedig komoly jutalmat kaphatnak. A Coinbase arra kéri a majomképpel rendelkezőket, hogy írjanak a karakterüknek egy háttérsztorit. A legjobbakat kiválasztják, és a filmben ezzel a történettel ruházzák fel őket, ezen felül pedig a ötletgazda 10.000 dolláros, kb. 3,4 millió forintos licenszdíjat is kap utána.

Ez már NFT-propaganda?

BAYC

Nos, nehezen lehetne másképpen értelmezni, mint a mainstreambe való agresszív betörési próbálkozást. Ez pedig nyilvánvalóan azt a célt szolgálná, hogy a meglévő képek értékét dobják meg, ha pedig már kellő népszerűségnek örvendenek, és az emberek szélesebb körében is népszerűek lettek az unatkozó majmok, akkor akár jöhetnek a különböző virtuális és fizikális marchandise termékek is (pólók, plüssök, kulcstartók stb). Persze a legnagyobb szenzáció a hamisítatlan BAYC NFT maradna.

Erre a szándékra és kezdeményezésre nehezen lehetne haragudni, hiszen amellett, hogy a rajzolt majomképek adják magukat egy animációs filmhez vagy sorozathoz, többször történt már olyan is, hogy minimális alapanyagból született egy nagyobbacska lore. Ilyen például az Angry Birds animációs film is, ami már a második részét tapossa, de ide lehetne sorolni az Emoji-filmet is.

Nem mellesleg nem ez az egyetlen NFT-kollekció alapján animációs-projekt: Reese Witherspoon médiavállalata, a Hello Sunshine egy olyan film és tévésorozat készítésén dolgozik, ami a World of Women NFT-kre épülne.

via – Coinbase

Egy csodálatos Red Dead Redemption 2 screenshot nyerte a rangos fotós díjat

https://leet.hu/shop/newmerch/

×