A bőr alá illeszthető chip-gyártó, a Walletmor szerint egyre többen élnek a lehetőséggel.

Képzeld el, hogy amikor vásárlás után fizetnél, nem kell elővenni a telefont, a pénzt, vagy a kártyádat, egész egyszerűen csak odatartod a kezed a terminálhoz. Nem, ez már nem egy filmes csoda, egyes emberek már így élik az életüket. Ahogy arról a BBC beszámolt,

egyre többen ültetnek chipet a bőrük alá, hogy azzal fizessenek.

Meglepő lehet, de először 1998-ban ültettek be mikrochipet emberbe, de a technológia csak az elmúlt évtizedben került kereskedelmi forgalomba. A brit-lengyel cég, a Walletmor azt állítja, hogy ők az első cég, amely eladásra kínálta az ilyen chipeket.

„Az implantátum segítségével fizetni lehet egy italért a riói tengerparton, egy kávéért New Yorkban, egy fodrászért Párizsban – vagy a helyi élelmiszerboltban” – mondja Wojtek Paprota alapító és ügyvezető. „Bárhol használható, ahol elfogadják az érintés nélküli fizetést.”

A Walletmor chipje, amely egy grammnál is kevesebb, és alig nagyobb, mint egy rizsszem, egy apró mikrochipből és egy biopolimerbe burkolt antennából áll, amely a műanyaghoz hasonló anyag.

A chip teljesen biztonságos, hatósági engedéllyel rendelkezik, a beültetés után azonnal működik, és a helyén marad. Nem igényel akkumulátort vagy más áramforrást sem.

Már több mint 500 darabot értékesítettek.

Talán sokak számára furcsa lenne, hogy ilyen chipet ültessen a testébe, de egy 2021-es felmérés, mely során az Európai Unióban több mint 4000 embert kérdeztek meg, kiderült, hogy 51% fontolóra venné. Mégis az a probléma az ilyen chipekkel (ami aggodalomra ad okot), hogy a jövőben nem lesznek-e még fejlettebbek, tele személyes adatokkal. A biztonsági kérdések még mindig a levegőbe lebegnek.

Te beültetnél ilyet a bőröd alá?

Sebezhetőséget találtak a D-Link routerekben! – Nem lesz javítás a problémára

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×