Gaming konfighoz gamer asztal?

Ezúttal a gaming bútorok világába merültünk el, egész pontosan a megfizethető gamer asztalokat vetettük össze. Manapság már egyáltalán nem olyan megbotránkoztató ez a kategória, mint mondjuk 10 éve. Rengetegen keresnek a gondosan összerakott PC konfigjuk mellé egy nívós asztalt, ami alkalomadtán akár többet tud, mint egy hétköznapi átlagos asztal.

Trust Gaming GXT 711 Dominus 

Legutóbb láthattuk a Trust prémium mezőnyébe szánt gamer székét, most pedig a GXT 711 Dominus fantázianevű gamer asztala landolt a szerkesztőségünkben. Már ránézésre is láthatjuk, hogy ez nem épp egy hétköznapi asztal, az egyedi műanyag bevonatának köszönhetően kellemes az érintése és egész puha a maga kategóriájában.

 

Az áramvonalas ívek eleve egy kellemes formát adnak ki, ami a képeken talán nagyobbnak tűnik. Valójában 1150 x 760 mm-es mérettel számolhatunk, ami egy M-es asztal. 19 kilós, a magassága pedig 750 mm. Elfér rajta két monitor, de mellé a gépünket már nem tudjuk feltenni például. Maximum pedig 65 kilóig terhelhetjük.

Az alapvázon túl egy vékony díszrácsot találunk hátulk, aminek köszönhetően egy picit komolyabbnak hat maga az asztal.  Van ugyanakkor még itt pár extra, amiről mindenképp szót kell ejstünk.

Kapunk egy príma kábelcsatornát, egy fejhallgatótartót, ami elképesztő hasznos, a túloldalt peedig egy feleszerelhető italtartót találunk, ami szintén jópofa dolog. Legalább lesz hova tenni az energiaitalos dobozokat. Bedobtak a csomagba két felragasztható „skint” is, amikkel az asztal oldalát díszíthetjük fel, ízlés szerint. A katonai camo és a vörös árnyalata közül dönthetjük el, mi az ami jobban fest. Az összeszerelése nagyjából 15 percet vett igénybe, szóval nem egy óriási kaland.

White Shark ZZ Red

A White Shark köztépkategóriás modellje szimplán csupán a ZZ Red névre hallgat. Itt a külső picit megosztó lehet, hiszen nem csupán egy fekete alapot kapunk, hanem a vörössel alaposan megbolondították a dizájnt. Így a váz és az asztal széle is vérvörösben izzik.

A ZZ Red a nevét a „Z” alakú vázról kapta, aminek az oldalát egy nonfiguratív grafikájú White Shark logo díszít. Megértem, hogy ez valakinek már túl sok, a matricát nem kötelező felragasztani, szóval ez opcionális.

Maga az asztal egy picit szélesebb, mint a Dominus, a ZZ Red ugyanis ugyanis 1380 x 675 mm-es méretekkel rendelkezik. Az asztal szélei lekerekítettek, kapunk is egy kábelcsatornát, amit opcionálisan fel tudunk szerelni a megfelelő szerszámok segítségével.

Ha pedig összeszerelés, akkor itt bizony egy 20-25 percre rúgott az idő, amire sikerült megépíteni.

Összehasonlítás

A Trust GXT 711 Dominus jelen pillanatban 54 990 Ft-ért hozható el, míg a White Shark ZZ Red már 51 460 Ft-ért a kosárba tehető, így az árharcot a White Shark asztala nyerte első körben. Az ár persze nem minden. Mindkét asztal robosztus, jól terhelhető.

A White Shark ZZ Red egy remek alapasztal, kellően masszív és egyedi. Az árkategóriájában kifejezetten jó választás, viszont akinek több kellene egy jó alapnál, azok csalódni fognak. Nincsen túlextrázva, viszont a 138 cm szélesség már igazán kellemesen pakolható. Maga az anyaghasználat is rendben van, hozza azt, amit az MDF lapok szoktak, de semmi több ennél. Maga a váz elképesztő stabil, amit a csavarozható lábaknak is köszönhetünk. Az 51 460 Ft-os árcédulát teljes mértékben megéri.

Akik egy picit többet várnak egy gamer asztaltól, azoknak pedig ott van a Trust GXT 711 Dominus, ami valamivel keskenyebb a maga 115 centijével, viszont a jópofa extráinak köszönhetően hamar a szívünkbe tudja lopni magát. A felső borítás anyaga kellemes, egyszerűen jó hozzáérni, a váz is kellően masszív. A megjelenése viszont szolidabb, az 54 990 Ft-os árcédulája pedig nagyon rendben van.

Galéria  

×