Noha a PlayStation Plus szolgáltatás számos fejlesztést hoz, a Sony továbbra sem biztosítja, hogy bárki PS3 játékokkal játsszon a PS5-ön.

Amikor a PlayStation 5 megjelenésének híre először megjelent, számos pletyka keringett arról, hogy a rendszer lejátssza majd a PS1, PS2, PS3 játékokat is. Aztán később persze nem így lett, aminek sok player nem örült. Pedig az igazság az, hogy a rendszer sok emulációra alkalmas lett volna. Dimitris Giannakis, a Modern Vintage Gamer néven is ismert fejlesztő szerint a japán cég vonakodott befektetni korábbi platform emulációjába.

Ám teljesen megvalósítható a PlayStation 3 emulálása PS5 hardveren.

„A PS3 emuláció teljesen lehetséges PS5 hardveren. De a Sony soha nem volt érdekelt abban, hogy pénzt és időt fektessen ennek megvalósításába” – mondta a Twitteren.

Nem is olyan rég bejelentették, hogy a PlayStation Plus új szintre lép, és csak prémium tagoknak lesz elérhető a PS3 streaming. Amellett, hogy drágább lesz, nem lesz elérhető olyan országokban, mint Magyarország.

Kicsit furcsa lépés, hogy bár az emuláció valójában lehetséges, a Sony egy előfizetési díj mellé köti azt, és nem engedi meg, hogy a régi lemezeinket csak úgy lejátsszuk a hardveren. Ennek egyetlen oka valószínűleg az, hogy a Sony inkább az előfizetéses rendszert fejleszti tovább. Egyszerűen nem éri meg nekik, hogy a játékosok már megvásárolt játékokkal játszanak, jóval több pénzt hoz, ha a lehetőségeket egy előfizetés mellé adják. A cél tehát most nem a játékosok kiszolgálása, hanem a bevételszerzés.

A japán vállalat döntése ellentétes a Microsoft elképzeléseivel, ami biztosítja, hogy jelenlegi konzoljai hozzáférjenek a Xbox 360 és az eredeti Xbox, valamint más platformok címeihez. A Sony konzoltulajdonosai most hoppon maradnak.

Ezt láttad már?

Itt a PlayStation új szolgáltatása: 700-nál is több játékot küldenek a Game Pass ellen

 

×